2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Hátrányos helyzetű családoknak, gyerekeknek, állatoknak gyűjtenek

2021. december 7. 9:19
Második alkalommal rendez jótékonysági akciót Veszprémben a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Két faházat helyeznek ki a Cholnoky iskola elé, itt várják  a családok és gyerekek részére szánt tárgyi adományokat, például jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékot, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszert, valamint az állatok számára beérkező felajánlásokat.

"Mivel közös ügyünk az állatvédelem, a Vackoló Állatmenhely javára gyűjtünk állateledelt, konzerveket, friss almot és kutya-macska játékokat a felajánlóktól" – írják a szervezők közleményükben.

A faházaknál december 11. és 19. között 15 órától 17 óráig van lehetőség az adományok leadására, amiket az önkéntesek a biztonsági intézkedések betartása mellett vesznek át, majd lefertőtlenítik a csomagot és elraktározzák.

Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash

Arra kérik az adakozókat, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy a tartalmához ne kelljen hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mit tartalmaz a csomag, valamint ha csak gyermek részére ajánlják, hogy fiú vagy lány részére, életkor megjelölésével - mindezt a könnyebb szétosztás érdekében. Amennyiben a megjelölt időszakban nem tudják tárgyi felajánlásukat megtenni, de szeretnének adakozni, az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 06 30 501 5314. 

A szervezők ezzel együtt azt kérik, aki teheti, pénzzel is támogasson két szervezetet: a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt (számlaszám: 11600006-00000000-85280872) és a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületet (számlaszám: 10404041-00019188-00000009). A járványhelyzet miatt, az idén nincs lehetőség készpénzes támogatásra, viszont aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki átutalással, a fent megadott számlaszámra és az alábbi közleménnyel: Adománygyűjtés 

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

A jótékonysági akció megvalósításában közreműködők:

  • Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő
  • Weapon Group Kft.
  • Partner Medical
  • Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület 
  • Fidelitas Veszprém
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
vehir.hu

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.