2022. január 25.
//
Pál névnap

Hátrányos helyzetű családoknak, gyerekeknek, állatoknak gyűjtenek

2021. december 7. 9:19
Második alkalommal rendez jótékonysági akciót Veszprémben a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Két faházat helyeznek ki a Cholnoky iskola elé, itt várják  a családok és gyerekek részére szánt tárgyi adományokat, például jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékot, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszert, valamint az állatok számára beérkező felajánlásokat.

"Mivel közös ügyünk az állatvédelem, a Vackoló Állatmenhely javára gyűjtünk állateledelt, konzerveket, friss almot és kutya-macska játékokat a felajánlóktól" – írják a szervezők közleményükben.

A faházaknál december 11. és 19. között 15 órától 17 óráig van lehetőség az adományok leadására, amiket az önkéntesek a biztonsági intézkedések betartása mellett vesznek át, majd lefertőtlenítik a csomagot és elraktározzák.

Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash

Arra kérik az adakozókat, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy a tartalmához ne kelljen hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mit tartalmaz a csomag, valamint ha csak gyermek részére ajánlják, hogy fiú vagy lány részére, életkor megjelölésével - mindezt a könnyebb szétosztás érdekében. Amennyiben a megjelölt időszakban nem tudják tárgyi felajánlásukat megtenni, de szeretnének adakozni, az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 06 30 501 5314. 

A szervezők ezzel együtt azt kérik, aki teheti, pénzzel is támogasson két szervezetet: a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt (számlaszám: 11600006-00000000-85280872) és a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületet (számlaszám: 10404041-00019188-00000009). A járványhelyzet miatt, az idén nincs lehetőség készpénzes támogatásra, viszont aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki átutalással, a fent megadott számlaszámra és az alábbi közleménnyel: Adománygyűjtés 

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

A jótékonysági akció megvalósításában közreműködők:

  • Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő
  • Weapon Group Kft.
  • Partner Medical
  • Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület 
  • Fidelitas Veszprém
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
vehir.hu

További cikkek

Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Tiltott pártfinanszírozás lehetősége is felmerülhetett a 2015-ös veszprémi időközi országgyűlési választás során Kész Zoltán kampánya körül. A PestiSrácok információi szerint a NAV költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt már nyomoz az ügyben, amelynek hátterében Czeglédy Csaba, Gyurcsány egyik közeli embere is feltűnik.
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
Pályaorientációs napot tartottak az Ipari Technikumban hétfőn.
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
A Művészetek Háza 2022-ben változatosabbá teszi kiállítási palettáját: új tematikaként jelenik meg a design és az iparművészet. Az Érintkezések/Contacts a kortárs textil-és ékszerművészek legfrissebb munkáit mutatja be.
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten.