Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Fellobbant a harmadik adventi gyertya lángja Veszprémben

2021. december 12. 4:30
Niederhoffer Zoltán református lelkész, Isó Zoltán evangélikus lelkész és Hegedűs Barbara alpolgármester gyújtották meg a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.

A gyertyagyújtást megelőzően Niederhoffer Zoltán református lelkész azt mondta: advent idején a Jézus eljövetele előtti utolsó időket éljük, amely figyelmeztetés arra, hogy elgondolkodjunk életünk felől. "A megváltót várni csak akkor lehet, ha rendeztük a vele való viszonyunkat és befogadtuk szívünkbe. Advent harmadik vasárnapja azt is megmutajta, hogy életünk csak Jézussal lehet teljes."

Isó Zoltán evangélikus lelkész úgy fogalmazott, a világban sokszor egyedül vagyunk és elbizonytalanodunk, a vírusos, veszélyeztetett időkben pedig különösen igaz, hogy a reménytelenségre gondolunk, ám Krisztus azért született a világba, hogy "örök életet adjon, és betöltse szívünket az örök mennyei békesség."

Hegedűs Barbara alpolgármester azt mondta: a pandémiás időszak megmutatta, hogy a közösség erejével túl lehet jutni a nehézségeken, és tanulhatunk is belőlük, hisz láthattuk, a családtagjainkkal töltött idő értékes, és csak akkor tudunk egyről a kettőre jutni, ha számíthatunk egymásra. Nem csak szűk körben, hanem szélesebb társadalmi szinten is. 

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.