Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

A koraszülött-mentők munkáját támogatták

2021. december 19. 11:35
Az Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete 250.000 forint adománnyal járult hozzá a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány munkájához.

Az alapítvány képviseletében dr. Szabó Éva főorvos vette át az emlékplakettet Csomai Esztertől, a szövetkezet elnökétől szerda reggel. A főorvos elmondta: nagy segítséget jelent számukra minden egyes adomány. A felajánlott összeget a koraszülött csecsemők légzését segítő speciális kanülökre fordítják. Ezeknek köszönhetően az apróságok légzését sokkal kíméletesebb módon biztosíthatják és a legkockázatosabb időszakban, a születésüket követő első pár napban segítik őket életben tartani.

Csomai Eszter az alapítvány munkáját megköszönve elmondta: minden szülő legnagyobb vágya, hogy a gyermekét biztonságban, egészségben tudja, és a legnagyobb félelme, hogy tehetetlenné válik, amikor a gyermekének segítségre van szüksége. Dr. Szabó Éva főorvos asszony, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és a veszprémi kórház PIC osztályának minden munkatársa azon dolgozik fáradhatatlanul, hogy a legvédtelenebbeket kis életeket megmentsék és aggódó szüleiket támogassák, segítő kezet nyújtsanak az elesetteknek és helyt álljanak a legnehezebb helyzetekben.

A Kisgyermekes Északi Szomszédok Szövetkezet által felajánlott adomány az anyukáknak is köszönhető, akik részt vettek a szövetkezet novemberben megtarott bababörzéjén és az ottani asztalfoglalás díjával hozzájárultak ehhez az összeghez. A szövetkezet idén a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványt is támogatta, akik fogyatékkal élő vagy súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak segítséget.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.