Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C

Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek

2021. december 16. 8:59
A gyulafirátóti játszótérről, a közösségi közlekedés vonzóbbá tételéről és a munkavállalók érdekképviseletéről is szó volt az önkormányzat decemberi közgyűlésén napirend előtt.

Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) indítványozta, hogy a képviselői keretről a képviselők saját hatáskörben, közvetlenül dönthessenek. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) nem támogatta a kezdeményezést, mint mondta, nem tartja indokoltnak a változtatást. Az indítványt 7 igen, 11 nem arányban leszavazták.

Hartmann Ferenc (MSZP-LMP-P)Hartmann Ferenc (MSZP-LMP-P)

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) indítványozta, hogy a 14 éven aluli veszprémiek díjmentes bérlettel használhassák a helyi járatokat, ami hozzájárulna ennek a közlekedési formának a népszerűsítéséhez. A polgármester ezt sem támogatta, mint mondta, Veszprém más utat választott, olyan módon szeretnék népszerűvé tenni a közösségi közlekedést, hogy a teljes infrastruktúrát megújítják. Három évvel ezelőtt harmincéves buszokkal, több sebből vérző szolgáltatásokkal működött a helyi járatos közlekedés, ezzel szemben éppen a mai napon érkezik 10 darab  nulla kilométeres busz, január elsejére pedig a teljes flottát vadonatúj járművek alkotják majd, Veszprém rendelkezik majd a legfiatalabb flottával az országban. Abban hiszünk, ha jó minőségű a szolgáltatás, az a közösségi közlekedés irányába vonzza majd az utasokat – mondta a polgármester. A képviselők 7 igen, 11 nem arányban elutasították az MSZP-LMP-P frakció indítványát.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP)Porga Gyula (Fidesz-KDNP)

Kovács Rajmund (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) azt kérdezte, 2019 augusztusa óta hány ingatlanból kilakoltatás történt, hányan kerültek utcára? Porga Gyula polgármester elmondta: az önkormányzatnak nincsenek információi erről, amióta azonban életben van a veszélyhelyzet, kilakoltatási moratórium van érvényben. Abban az esetben, amikor tűzeset vagy egyéb káresemény miatt el kell hagyni a lakóingatlant, az önkormányzat segítségként biztosítja a kárt szenvedettek lakhatását. Kovács Rajmund megjegyezte: bár nem a polgármester hatásköre, de tudnia kellene ezekről az esetekről. 

Katanics Sándor frakcióvezető (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) elmondta, az új gyulafirátóti óvoda egy játszótér helyére épült, azóta azonban nincs olyan játszótér a településrészen, ahol a gyerekek a szabadidejüket tölthetnék; mint egy falat kenyér, úgy hiányzik ez a rátótiaknak. Mikor kapják meg a költségvetésben nekik ígért játszóeszközöket? – kérdezte. A polgármester azt válaszolta, hogy a járványhelyzet miatt több fejlesztést is háttérbe kellett szorítani, azonban a közterületek fejlesztése, a játszóeszközök, utcabútorok kihelyezése kiemelten fontos, a következő esztendőben, a remények szerint nyárra egy impozáns játszóteret alakítanak ki. 

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek)Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek)

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) felszólalásában azt javasolta, hogy az önkormányzat hívjon életre egy, az érdekképviseleteket bevonó, az oktatásügyet kiemelten kezelő, széleskörű városi egyeztetési fórumot. Erre több okból is szükség lenne: jelenleg az iskolai dolgozók tankerületen belüli érdekegyeztetése nem megoldott, az önkormányzatnak nincs kapcsolata a versenyszféra szakszervezeteivel, és a város saját cégeinél is változatos, de inkább hiányos az egyeztetési kultúra a munkavállalók képviselőivel.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. 2024. május 23. 20:16 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.