Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérkeztek Veszprém új buszai

2021. december 16. 16:04
Csütörtök délután begördült Veszprémbe a V-Busz flottájának 10 vadonatúj autóbusza. A buszok hétfőtől már foraglomba is állnak, miközben év végéig megérkezik az összes jármű, így a teljes buszpark megújul. Porga Gyula polgármester bejelentette, januártól egy hónapon át ingyenes lesz a közösségi közlekedés Veszprémben.

Összesen 42 darab vadonatúj busz áll szolgálatba januártól a V-Busz útvonalain, 28 szóló és 14 csuklósbusz. Ezáltal a teljes buszpark a V-busz Kft. saját tulajdonába kerül és olyan járművekből fog állni, amelyek nemrég gördültek le a gyártósorról.

Három éve a magyarországi nagyvárosok között Veszprémben volt a legidősebb a buszflotta, átlagosan közel 30 éves járművek szállították az utasokat városon belül, emlékeztetett Porga Gyula polgármester csütöretök délután, amikor a Pápai úti volántelepen leparkolt az első 10 jármű, miután megérkeztek végleges állomásukra.

Három év alatt sikerült elérni, hogy ugyanezen városok sorában Veszprémben legyen a legfiatalabb a járműpark, emelte ki a polgármester, aki kitért arra is, hogy a MAN-nal való együttműködés – amely gyártó elnyerte a tendert az új buszok legyártására – végig kiválóan működött és első rangú munkát végzett a cég.

Továbbá a polgármester bejelentette, hogy

januártól egy hónapon keresztül mindenki ingyenesen utazhat a V-Busz járatain

ezzel is népszerűsítve a közösségi közlekedést.

Hozzátette, hogy az új járműflotta mellett a kapcsolódó szolgáltatásokban is várható további fejlesztés a V-Busz-nál.

A buszok érkezésénél Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is jelen volt, aki kiemelte, ami már idén több ünnepélyes alkalomkor elhangzott, miszerint Veszprém a virágkorát éli a fejlesztések tekintetében. Megemlítette, hogy a Modern Városok Program keretében már átadták az új sportuszodát, tornászgyakorlót, megújult a zeneiskola is, viszont ezek mit sem érnének, ha nem lehetne kényelmesen, jó körülmények között megközelíteni őket.

Éppen ezért fontos az is, hogy a belterületi utakat is megújítják 5 milliárd forint szintén állami támogatásból.

A V-Busz esetében hangsúlyozta, hogy a közösségi szolgáltató ezen fejlesztése bizonyítja azt, hogy az önkormányzat van olyan erős, hogy saját erőből képes legyen egy ekkora volumenű fejlesztést megvalósítani.

A járműflotta mellett saját uniformist is kapnak a jövőben a V-Busz járművezetői, hétfőtől pedig már forgalomba is állnak az új buszok a V-Busz útvonalain, miközben a következő napokban folyamatosan érkeznek a járművek Veszprémbe, év végéig pedig itt lesz mind a 42 új lila busz Veszprémben.

Ovádi Péter, Porga Gyula, mellette pedig Hoyos György, MAN magyarországi buszüzletág-igazgatója és Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója Ovádi Péter, Porga Gyula, mellette pedig Hoyos György, MAN magyarországi buszüzletág-igazgatója és Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.