2023. március 26.
//
Emánuel névnap

Megérkeztek Veszprém új buszai

Csütörtök délután begördült Veszprémbe a V-Busz flottájának 10 vadonatúj autóbusza. A buszok hétfőtől már foraglomba is állnak, miközben év végéig megérkezik az összes jármű, így a teljes buszpark megújul. Porga Gyula polgármester bejelentette, januártól egy hónapon át ingyenes lesz a közösségi közlekedés Veszprémben.

Összesen 42 darab vadonatúj busz áll szolgálatba januártól a V-Busz útvonalain, 28 szóló és 14 csuklósbusz. Ezáltal a teljes buszpark a V-busz Kft. saját tulajdonába kerül és olyan járművekből fog állni, amelyek nemrég gördültek le a gyártósorról.

Három éve a magyarországi nagyvárosok között Veszprémben volt a legidősebb a buszflotta, átlagosan közel 30 éves járművek szállították az utasokat városon belül, emlékeztetett Porga Gyula polgármester csütöretök délután, amikor a Pápai úti volántelepen leparkolt az első 10 jármű, miután megérkeztek végleges állomásukra.

Három év alatt sikerült elérni, hogy ugyanezen városok sorában Veszprémben legyen a legfiatalabb a járműpark, emelte ki a polgármester, aki kitért arra is, hogy a MAN-nal való együttműködés – amely gyártó elnyerte a tendert az új buszok legyártására – végig kiválóan működött és első rangú munkát végzett a cég.

Továbbá a polgármester bejelentette, hogy

januártól egy hónapon keresztül mindenki ingyenesen utazhat a V-Busz járatain

ezzel is népszerűsítve a közösségi közlekedést.

Hozzátette, hogy az új járműflotta mellett a kapcsolódó szolgáltatásokban is várható további fejlesztés a V-Busz-nál.

A buszok érkezésénél Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is jelen volt, aki kiemelte, ami már idén több ünnepélyes alkalomkor elhangzott, miszerint Veszprém a virágkorát éli a fejlesztések tekintetében. Megemlítette, hogy a Modern Városok Program keretében már átadták az új sportuszodát, tornászgyakorlót, megújult a zeneiskola is, viszont ezek mit sem érnének, ha nem lehetne kényelmesen, jó körülmények között megközelíteni őket.

Éppen ezért fontos az is, hogy a belterületi utakat is megújítják 5 milliárd forint szintén állami támogatásból.

A V-Busz esetében hangsúlyozta, hogy a közösségi szolgáltató ezen fejlesztése bizonyítja azt, hogy az önkormányzat van olyan erős, hogy saját erőből képes legyen egy ekkora volumenű fejlesztést megvalósítani.

A járműflotta mellett saját uniformist is kapnak a jövőben a V-Busz járművezetői, hétfőtől pedig már forgalomba is állnak az új buszok a V-Busz útvonalain, miközben a következő napokban folyamatosan érkeznek a járművek Veszprémbe, év végéig pedig itt lesz mind a 42 új lila busz Veszprémben.

Ovádi Péter, Porga Gyula, mellette pedig Hoyos György, MAN magyarországi buszüzletág-igazgatója és Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója Ovádi Péter, Porga Gyula, mellette pedig Hoyos György, MAN magyarországi buszüzletág-igazgatója és Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Élménylátogatás a V-Busznál helyi gyermekeknek
Élménylátogatás a V-Busznál helyi gyermekeknek
Megkapták élményajándékukat a V-Busz szlogenpályázatán résztvevő veszprémi kisgyermekek.
A V-Busz közlekedése is változik az Iskola utca lezárása miatt
A V-Busz közlekedése is változik az Iskola utca lezárása miatt
Mi történt pontosan a V-Busz reggeli járatán?
Mi történt pontosan a V-Busz reggeli járatán?
Facebook-on kezdett keringeni egy történet a V-Busz 3-as számú járatán történt balesetről, a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató most közleményben reagált és tisztázta a körülményeket.
Keddtől újra közlekednek a V-Busz járatai a Jókai utcán
Keddtől újra közlekednek a V-Busz járatai a Jókai utcán
A társaság közleményben sorolta fel az érintett járatokat.
Ingyenes lesz a V-Busz egész szombaton és éjszakai járatok is indulnak az EKF nyitóünnepsége miatt
Ingyenes lesz a V-Busz egész szombaton és éjszakai járatok is indulnak az EKF nyitóünnepsége miatt
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 program egyik kiemelt célkitűzése a közlekedés területén, hogy minél többen érkezzenek a városba és közlekedjenek a városon belül közösségi közlekedéssel. Az EKF évad első, kiemelt eseménye az ünnepélyes nyitórendezvény, amelynek sikeres és hatékony lebonyolításához, valamint a várható gépjármű-forgalom csökkentéséhez a V-Busz Kft. mint Veszprémi Megyei Jogú Város helyi autóbuszos közösségi közlekedési közszolgáltatója is hozzá kíván járulni, így a nyitórendezvény napján, 2023. január 21-én díjmentesen vehetők igénybe a társaság autóbuszjáratai.