2022. május 24.
//
Eszter névnap

2021 nehéz, de eredményes év volt a Pannon Egyetem életében

2021. december 18. 4:00
Navracsics Tibor és Gelencsér András az egyetem központi karácsonyi ünnepségén beszélt az elmúlt évről.

Félig online, félig offline tartotta idén hagyományos központi karácsonyi ünnepségét pénteken a Pannon Egyetem. Az ünnepség keretében – a korábbi hagyományokat követve – megemlékeztek a 2021-ben elhunyt munkatársakról és hallgatókról, valamint átadták az egyetemi kitüntetéseket is.

A péntek délelőtti központi karácsonyi ünnepségen átadták az egyetemi kitüntetéseket is.A péntek délelőtti központi karácsonyi ünnepségen átadták az egyetemi kitüntetéseket is.

Az eseményen először Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke osztotta meg évértékelő gondolatait. Mint mondta, 2021 történelmi jelentőségű év volt az egyetem életében, hisz nyáron megtörtént a modellváltás. Az, hogy ez zökkenőmentesen sikerült, elengedhetetlen volt az intézmény apparátusának legmagasabb szinten való teljesítése. Tették mindezt úgy, hogy a tudományos munka nem veszített értékéből. Az átállásnak már látni az első eredményeit, és a remények szerint a struktúraváltással még erősebb és tágasabb nemzetközi mozgástér nyílik meg az egyetem előtt. Kiemelte, 2023 a térségbeli és a nemzetközi kapcsolatok további erősödését hozhatja el az egyetem számára, amiből a város is profitálhat.

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke mondott köszöntőt.Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke mondott köszöntőt.

Az egyetem rektora, Gelencsér András szerint a nehézségek ellenére eredményes évnek számít a 2021-es esztendő: a koronavírust nem lehetett magunk mögött hagyni, de a modellváltás eddig úgy tűnik pozitív változást hozott a Pannon Egyetem életébe. -Vannak még teendők, de az egyetem dolgozói és munkavállalói jobb helyzetbe kerültek-mondta.

Az eredményekről szólva kiemelte, az országos pályázati kiírások elnyerésében továbbra is élen áll a Pannon Egyetem. 2021-ben sikerült a széles vállalati kapcsolatrendszert és az intézményi megállapodásokat tovább bővíteni, miközben a világ egyetemeit több szempontból rangsoroló Times által összeállított listában a felső 10%-ba kerültek. E szintlépés alapján deklaráltan is a jobb egyetemek közé tartozik a Pannon Egyetem, ami a jövőben plusz többlettámogatásra ad lehetőséget.

Gelencsér András rektor elevenítette fel a 2021-es évet.Gelencsér András rektor elevenítette fel a 2021-es évet.

Az intézmény szorosabbra fűzte kapcsolatát az EKF-projekttel, a Kodolányi Egyetemmel, a szakképzési centrumokkal, Ajka városával és a ThyssenKruppal, valamint az MVM-mel is együttműködési megállapodást kötöttek. Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illeti, 2021-ben átadtak egy reaktorrendszert, egy új konditermet és egy hulladékválogató tesztberendezést is. A szervezeti fejlesztésekkel kapcsolatban Gelencsér András elmondta, a béreket sikerült rendezni, ám várhatók még változások ezen a területen. A jövőbeni tervek közt szerepel, hogy az egyetemi könyvtárat tudásközponttá fejlesztik.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
A szeretet és a szerelem filozófiája köré épült a Pannon Kultúrklub legutóbbi beszélgető-estje a Papírkutyában.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Domonkos Ágnes, a Ptah Theatre vezetője férjével közösen tart színjátszót minden vasárnap, a Pannon Színitanodában.
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Két évvel ezelőtt volt a Trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, ennek apropójából tartottak konferenciát 2020-ban az egyetemen. Az elhangzott előadásokból végül könyv is született, ennek a bemutatóján jártunk.