Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ajkai kórház Veszprém megye második legfontosabb kórháza most is és marad a jövőben is

2021. december 20. 15:37 // Forrás: Hírhíd
Számos rémhír kapott szárnyra az ajkai Magyari Imre Kórház működése kapcsán. Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Töreki Vörös Ibolya főigazgató, dr. Nagy Zoltán főigazgató, dr. Navracsics Tibor kormánybiztos és Fülöp Zoltán képviselő, amelyről a Hírhíd.hu tudósított.

A jelenleg hatályos járványügyi szabályok és a kórház látogatási tilalmát tiszteletben tartva az épület előtt tájékoztatták a sajtó megjelent képviselőit a kórházban folyó munkáról.

Dr. Nagy Zoltán főigazgató hangsúlyozta, hogy ellátatlan beteg nincs. A covidos betegek biztonságos ellátásuk miatt átszervezésre került a kórházi ellátás. Ez négy osztály működésének szüneteltetését, átszervezését jelenti. Ezek a traumatológia, neurológia, a krónikus belgyógyászat, az ápolási osztály.  Mindez lehetővé tette azoknak a humán erőforrásoknak a biztosítását, amely a covidos betegek ellátását igénylik. Ennek a feladatnak eleget tettünk, és a kórház a plusz feladatoknak megfelelően a betegek fogadására rendelkezésre áll -  mondta dr. Nagy Zoltán. Természetesen ez kényelmetlenseggel is jár, de ez a betegellátást egyáltalán nem veszélyezteti. A krónikus betegek a tapolcai kórházban kaptak helyet, a traumás betegeket pedig már a mentésirányítás a veszprémi kórházba küldi.

Dr. Nagy Zoltán, főigazgatóDr. Nagy Zoltán, főigazgató

Dr. Nagy Zoltán elmondta, hogy az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek a kórházban. Teljes külső és belső felújítás történt, új fűtéstechnikai rendszert is kiépítettek. A közelmúltban 3 milliárd forint érkezett arra, hogy a kórtermek is megújuljanak, olyan oxigén ellátó rendszer került kialakítására, amely lehetőséget ad arra, hogy minden kórházi ágynál rendelkezésre álljon az oxigén szükség esetén. Ez is a kórház stabilitását támasztja alá.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elmondta, hogy minden intézkedést megfelelően átgondolva, a betegek érdekét figyelembe véve hoztak meg és ez a jövőben is így lesz.  Ezekben a döntésekben a mindenkori miniszteri rendelet az irányadó. Attól senki el nem térhet. Újságírói kérdésre a főigazgató elmondta, hogy az ellátási rend visszaállítása abban a pillanatban megtörténik, amikor a járvány jelenlegi hulláma lecseng és nem lesz szükség a humáninfrastruktúrára. Ez két-három napot vesz majd igénybe, attól a pillanattól kezdve, hogy a rendelet ezt lehetővé teszi.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgatóDr. Töreki-Vörös Ibolya, főigazgató

Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos kiemelte, hogy az ország a negyedik hullám kellős közepén van, és azért rendkívüli intézkedéseket is kellett hozni. Ezek nemcsak Ajka városának fontosak, hanem mindazoknak a településeknek is, ahol az ellátási kötelezettsége van.

Navracsics Tibor, kormánybiztosNavracsics Tibor, kormánybiztos

Kitért arra, is, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program során az egészségügyi hátteret is az ajkai kórház jelenti majd. Ugyanakkor az Észak-dunántúli Gazdaság fejlesztési Övezet szempontjából is kiemelkedően fontos a kórház stabil jelene és jövője.  Kormánybiztosként szövetséget ajánlott Ajka polgármesterével, hiszen az együttműködés már az Európa Kulturális Főváros programban megvalósult, már kapott a város 300 millió Ft-ot épületfelújításra, a csónakázó tó megújítására 450 millió Ft-ot biztosítottak. Ezt a szövetséget javasolta a fejlesztések kapcsán, a kórház vonatkozásában is.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nincs ok az aggodalomra. A kórház stabil, stabil is marad, rendelkezésre állva a 60 ezer embernek, akik az ellátási területen élnek.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.