Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Udvardy György: Isten fia belépett az emberek világába

2021. december 25. 8:52 // Forrás: Veszprémi Főegyházmegye
A veszprémi érsek Youtube-on osztotta meg karácsonyi gondolatait.

Áldott, Szent Karácsony ünnepén szeretettel köszöntöm a Főegyházmegye papjait, híveit, munkatársakat, minden kedves nézőt; Áldott Karácsonyt kívánok mindannyiunknak!- mondja Youtube-ra feltöltött karácsonyi videójában Udvardy György veszprémi érsek. A továbbiakban üzenetét változtatások nélkül közöljük:

"Azt ünnepeljük, hogy az Isten fia belépett az ember világába. Ajándékként, úgy lépett be, hogy mindent-mindent át akar formálni, át akar alakítani. Mert nekünk embereknek, erre szükségünk van.

Nem csak egyszerűen egy gyermek születését ünnepeljük. Nem csak azt ünnepeljük, hogy a szívünkben újjá éled a szeretet, -ezek mind fontosak-, hanem az Isten fia lett emberré, hogy mi emberek Isten gyermekeiként tudjunk élni. A karácsonyban ezt látom óriási lehetőségnek. Hányszor és hányszor megpróbáljuk, alakítunk életünkön, változtatunk szokásunkon, de nem tudunk; mert mit szólnak mások? Mit fognak mondani, hiszen korábban nem így viselkedtünk…Most, amikor összegyűlünk Karácsony éjszakáján, s a Karácsony napjaiban a született gyermek jászlánál, akkor lehet bátorságunk újrakezdeni a szeretetet. Újrakezdeni a megbocsájtást. Újrakezdeni szívünk jóságát. Mert erre vágyunk. Sokszor félünk a szeretettől. Pedig pontosan tudjuk; erre vágyunk, erre vágynak a körülöttünk lévők.

Jézus Krisztus születése, az, hogy Ő értünk emberré lett, az élet legnagyobb realitása. Realitás az, hogy újrakezdhetjük Isten szeretetét, újrakezdhetjük egymás szolgálatát. Realitás az, hogy mi mindannyian istengyermeki méltóságban tudunk élni. Ez pedig azt jelenti, hogy a mindennapi életnek a szokásai, a rendje, a vágyaink, a kapcsolataink megújulhatnak Jézus Krisztus jászlánál.

Áldott Karácsonyt kívánok minden kedves testvéremnek, s kívánom ennek az isteni megújulásnak a lehetőségét."

vehir.hu
további cikkek
Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ugyanott sétáltak és imádkoztak az apácák, ahol elődeik közel nyolcszáz éve tették ugyanezt. Hétvégén ugyanis olyan domonkos rendi nővérek érkeztek Veszprémbe, akik először nem sokkal a tatárjárás után telepedtek le a Benedek-hegy alatt, itteni történetüknek pedig egy szentéletű apáca és egy magyar hercegnő is a része. 2024. április 13. 12:12 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00 Ismét bepillanthattunk a várfelújítás kulisszái mögé Veszprémi Érsekség Ismét bepillanthattunk a várfelújítás kulisszái mögé Február utolsó hétvégéjén ismét idegenvezetést szervezett a várban zajló munkálatok helyszínére a Work In Progress kiállítássorozat keretében a Veszprémi Érsekség. 2024. február 27. 21:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.