2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?

2022. január 2. 4:00
Ecoport
Te mit fogadsz meg az év végén? Meddig tart ki a lelkesedés és a fogadalmak?

Állítólag az edzőtermeknek kifejezetten jól megy januárban. Annak, hogy ebben az időszakban az átlagosnál több vendéggel számolhatnak, alapvetően három oka van.

Az egyik, hogy az ünnepek lecsengésével megnő a szabadidő mennyisége, amit a hideg, ködös, korán sötétedő januári időszakban jó ötlet edzéssel eltölteni. Másrészt sokan érzik úgy, hogy a karácsonyi-szilveszteri „bűnözést”, vagyis a korlátlan étel- és italfogyasztást muszáj valamivel kompenzálniuk. Az év végén felszedett kilókat le kell dolgozniuk némi testmozgással. Persze itt van a harmadik indok is, az újévi fogadalom, ami nem ritkán a „jövőre többet sportolok” mondatban testesül meg, és a mínuszok idejére kellemes gondolatnak tűnik, miközben az álomalakról fantáziálunk.

Te hányszor fogadtál meg ilyet?
Mi volt a legnagyobb kihívásod vagy sikered?

A statisztikák szerint az újévi fogadalmakat tevők (a legnépszerűbbek az egészséggel, testsúllyal, káros szenvedélyekkel és pénzügyekkel kapcsolatosak) 90 százaléka elbukik, többnyire már februárban. Pár hónap és az újévi fogadkozók lassan lemorzsolódnak – így tavasszal ismét csak a törzsvendégekkel vannak tele a termek.

Fotó: Meghan Holmes on UnsplashFotó: Meghan Holmes on Unsplash

A vállalások teljesítését az is hátráltatja, ha valaki túl sok mindent akar egyszerre megváltoztatni.
Te ismersz olyanokat, akik nem egy, nem kettő, hanem rögtön öt, vagy akár annál is több elhatározással vágnak neki a következő évnek?

Egyetlen fogadalmat is óriási kihívás betartani, többet pedig szinte lehetetlen.
Ha pedig egy fogadalmat megszegsz, akkor könnyen elindulhat a dominóeffektus, és mire észbe kapnál, már minden tervet elengedsz...

Egyedül sokszor nehéz nekiállni edzeni. Ismerős az érzés? Egy összetartó, támogató közösségben az edzés motiválóan hat, könnyebb kitartani az új szokás mellett. Ha nincs erőd, vagy kitartásod elkezdeni az edzést, akkor csatlakozz egy csoportos edzéshez!

Ha még több figyelemre van szükséged, akkor remek személyi edzőket lehet találni.

Ha már céloknál tartunk, célszerű leírni az alábbiakra a választ:

  • Mi a legnagyobb célom (céljaim) 2022-re?
  • Mi az, amit ki fogok próbálni, ahová el fogok menni (amit kihúzol a bakancslistádról)?
  • Min fogsz változtatni, miről fogsz leszokni (mit fogsz új szokással helyettesíteni)?
  • Mire fordítasz több időt?

Ha segítségre van szükséged mozgás, életmódváltás, táplálkozással kapcsolatban, keress bátran. Örömmel segítek új, hasznos és tartós szokások kialakításában.

Soha nem késő nekiállni mozogni és kialakítani egy új, akár élethosszig tartó életmódot, ami lehetőséget ad a „jójó” effektus elkerülésére és a testsúly optimalizálására.
Legyen 2022 a Te éved! Ne halogass tovább!

Sok sikert!

Üdv,
István

www.kettlebellveszprem.hu

Pribék István
Forrás: Ecoport

vehir.hu

További cikkek

Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret egy felmérés szerint
Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret egy felmérés szerint
Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret, egy átlagos háztartás 1,6 kilogramm kenyeret fogyaszt hetente - közölte a JÓkenyér szerdán az MTI-vel a megbízásából készült kutatás alapján.
Az ajándék, ami olyan szép, hogy sajnálod elfogyasztani
Az ajándék, ami olyan szép, hogy sajnálod elfogyasztani
Korabeli feljegyzések szerint Mátyás király és Beatrix esküvőjén a hetedik fogás pörkölt cukorból készült kert volt. Az olajos magvak és cukor alkotta díszes grillázstorták később is elengedhetetlen részei voltak a falusi lakodalmaknak, az idő múlásával azonban egyre csökkent a grillázskészítők száma. Szerencsére akadnak fiatalok, akik őrzik a hagyományt
Figyelsz egyáltalán?!
Figyelsz egyáltalán?!
Már jó ideje haladok, amikor úgy érzem, meg kell állnom a meredek domboldalon kacskaringózó erdei ösvényen. Nem fizikailag fáradtam el, de észrevettem magamon, hogy a cél lebeg a szemem előtt, megyek előre, és közben csak a szemem sarkában, fakó foltként érzékelem a mellettem elsuhanó világot.
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
Az elmúlt tíz évben exponenciálisan nőtt az Országos Kékkör népszerűsége, a covid miatti lezárások pedig minden korábbinál több embert csábítottak a szabadba – sokan közülük a szigorú korlátozások után is megtartották új hobbijukat. Nem meglepő: a kéktúra mozgalomban minden megvan, ami a 21. században népszerűvé teheti a természetjárást.
Amikor az enyészet turistacélponttá válik
Amikor az enyészet turistacélponttá válik
Valakinek a nyugalom szigete, másoknak igazi adrenalin bomba. Valakinek a megvalósítható időutazás lehetősége, másoknak korunk legizgalmasabb felfedezőtúráit jelenti. A motiváció sok minden lehet, ami ráveszi az embereket, hogy régóta elhagyatott épületekbe, objektumokba jussanak be, de bármi is legyen a vezérlő erő, tény, hogy az urbexezés a fénykorát éli. Az urbexesek, pedig olyan titkos közösségeket alkotnak, akik sokszor az illegalitás határán egyensúlyoznak, miközben íratlan szabályaikhoz kőkeményen ragaszkodnak.