2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Már gyűjtik a városban a kiszolgált karácsonyfákat

2022. január 8. 4:00
A szolgáltató vízkereszt után elkezdte a közterületekre kihelyezett karácsonyfák összegyűjtését Veszprémben. A VHK Nonprofit Kft. „fenyőfajárata” egészen január végéig járja a várost.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét január 7. után kezdte el a hulladékgazdálkodásért felelős közszolgáltató, a VHK Nonprofit Kft. összegyűjteni a fenyőfákat a családi házas övezetekből és a lakótelepekről egyaránt.

A hatékony munka érdekében a szolgáltató közleményében arra kéri, illetve arról tájékoztatja a lakosságot, hogy

  • a családi házas övezetben a kommunális hulladék szokásos gyűjtési napján kell elhelyezni a fenyőket a kuka mellé, melyet a szolgáltató elszállít;
  • a lakótelepi részeken a közterületekre, lehetőleg egy helyen, kupacba gyűjtve kell elhelyezni a fenyőket

mindkét esetben úgy, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és kézi erővel meg lehessen mozdítani.

Külön kérik a lakosságot, hogy a fákon díszek, szalagok ne legyenek, mert ezek nehezítenék a későbbi feldolgozásukat.

Czaun János, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője a Veszprém TV aktuális műsorában elmondta, tavaly összesen 24.150 kg fenyőt gyűjtöttek össze az erre kijelölt gépjárműikkel, amelyek 850 km-t tettek meg összesen ezidő alatt.

Az ügyvezető hozzátette, folyamatos fejlődés tapasztalható a veszprémiek környezettudatos szemléletében, ami a hulladékgazdálkodást illeti, 2022 egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy a lakótelepeken a szelektív hulladékgyűjtésben is szintet lépjenek.

vehir.hu
Domján Attila