2022. január 22.
//
Vince névnap

Visszatér Veszprémbe A dzsungel könyve

2022. január 10. 4:00
pannonvarszinhaz.hu
Régi klasszikust varázsol a Hangvilla színpadára a Pannon Várszínház.

Úgy fest, egyelőre csak egyetlen alkalom erejéig, de január 29-én biztosan visszatér Veszprémbe az örök klasszikus musical, A dzsungel könyve. Az említett darabot a Pannon Várszínház fogja a Hangvilla színpadára varázsolni. A Dés László, Geszti Péter, Békés Pál és Rudyard Kipling által írt művet az igazgató Vándorfi László rendezte.

A dzsungel könyvének veszprémi bemutatója immár több mint tizenöt évre nyúlik vissza: 2006 nyarán még a Közgazdasági Szakközépiskola udvara biztosított otthont a zenés színdarabnak. A Pannon Várszínház jelenlegi évadában egyébként nem is a szerepel a mű, de mivel sokak szívének máig kedves maradt, ismét látható lesz.

Archív fénykép forrása: pannonvarszinhaz.huArchív fénykép forrása: pannonvarszinhaz.hu

Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa is. A Kipling-regény alapján készült musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények, de őszinték.

Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom álnok, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám egy, csak a homo sapiensre jellemző erő mégis visszahívja az emberek közösségébe: a szerelem. A darab megrázó fináléjában egy új emberpár, korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal.

Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor humorral teli. A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket és katarzist nyújt. Már csak néhány jegy kapható az előadásra.

Szereposztás

 • Maugli: Németh Ádám 
 • Gyermek Maugli: Kiss Ábel
 • Akela: Keresztesi László
 • Bagira: Pap Lívia
 • Balú: Kiss T. István
 • Ká: Kovács Ágnes Magdolna
 • Sir Kán: Zayzon Csaba
 • Csil: Molnár Ervin
 • Túna: Kátai Kamilla
 • Buldeo: Kiss Dávid

Közreműködnek

 • Rendező: Vándorfi László
 • Koreográfus: Bóbis László
 • Zenei vezető: Regovics Zsuzsa
 • Díszlet-jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

 

Simon Dani

További cikkek

Összművészeti produkciókkal ünnepli a magyar kultúrát a Pannon Várszínház
Összművészeti produkciókkal ünnepli a magyar kultúrát a Pannon Várszínház
Színház, irodalom, zene és tánc találkozására épít a teátrum magyar kultúra napi műsora január 22-23-án, ahol Bartók és Ady, valamint Géczi János műveinek újszerű előadásával találkozhatunk.
Jön a HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben
Jön a HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben
Vajdasági alkotók érkeznek a királynék városába november 19. és 21. között. Az eseményről kedd délután sajtótájékoztatón számoltak be a Hangvilla kávézójában.
Szelle Dávidot díjazta társulata
Szelle Dávidot díjazta társulata
A veszprémi Pannon Várszínház a tartósan kiemelkedő színházi munka elismeréseként megalapította a Pannon Pálya-díjat, melyet évente, munkakörtől függetlenül adományoz egy tagja részére.
Egyedülálló színházi kísérletre készül a Pannon Várszínház
Egyedülálló színházi kísérletre készül a Pannon Várszínház
November 26-án debütál a Pannon Várszínház legújabb, DEkaMerON című előadása, mely jobbára csak címében idézi meg Boccaccio novellagyűjteményét: a darab különleges kísérlet lesz tíz elveszett ember összehozására.
Bemutatták Európa Kulturális Fővárosa színházi programját
Bemutatták Európa Kulturális Fővárosa színházi programját
Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Veszprém-Balaton 2023 a Kunszt dizájnbolt- és kávézóban, melyen a jövő évi és a 2023-as főbb színházi eseményekről számoltak be.