Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult a Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő

2022. január 12. 16:06
Jelenleg a műszaki átadás folyik, várhatóan február vége előtt fogadhat újra betegeket.

Elkészült, és várhatóan heteken belül, február vége előtt fogadhat újra betegeket a Vilonyai út 2/B szám alatti orvosi rendelő. Jelenleg a műszaki átadás zajlik- hangzott el a helyszínen tartott sajtóbejáráson szerda délután.

Az orvosi rendelőt 46 millió (36 millió eu-s támogatás, 10 millió önkormányzati önrész) forintból újították meg. Az 1989-ben épült panelház földszintjén található 120 négyzetméteres ingatlanon energetikai korszerűsítéseket és akadálymentesítést végeztek, valamint az elavult épületszerkezeteket és hálózatokat építették újjá. Nyílászárókat is cseréltek, továbbá a hőszigetelést és a fűtést modernizálták. A rendelő hátsó bejáratánál előtér, kézmosó és szolgálati WC is épült, ahogy egy teakonyha, babakocsi tároló és öltöző is helyet kapott. Az épület előtt akadálymentes parkolót készített a kivitelező -áll a hivatalos tájékoztatásban.

A sajtóbejáráson Brányi Mária alpolgármester közölte, a gyermekorvosi rendelő megújítása egy TOP-os fejlesztési csomag utolsó eleme, melynek során az elmúlt években összesen 6 orvosi rendelőt építettek meg vagy újítottak fel Veszprémben, Kádártán és Gyulafirátóton. Az egészségügyi alapellátást biztosító orvosi rendelők infrastruktúra fejlesztésére összesen 510 millió forintot költöttek. Az alpolgármester szerint a TOP-os fejlesztéssorozat sikeresnek mondható, hisz a veszprémi rendelők több mint egyharmada újult meg az elmúlt néhány évben.

Brányi Mária alpolgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő a szerda délutáni sajtóbejáráson.Brányi Mária alpolgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő a szerda délutáni sajtóbejáráson.

A bejáráson Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett, aki úgy fogalmazott, van még tennivaló a helyi orvosi rendelők megújításával kapcsolatban, ám azon dolgozik hogy minél több fejlesztést hajtsanak végre ezen a területen. Kiemelte, a kormány Magyar Falu Programja és az eu TOP-os fejlesztései többek közt ezen célokat is szolgálják.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.