2022. május 24.
//
Eszter névnap

Jövőre január 21-én lesz az Európa Kulturális Fővárosa nyitórendezvény Veszprémben

2022. január 21. 13:56
Pontosan egy év múlva startol az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat Veszprémben.

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió viselheti az Európa Kulturális
Fővárosa címet; az ehhez kapcsolódó programsorozatot egy év múlva, január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulóján, a magyar kultúra napján indítják el – közölték a szervezők pénteken.

Az EKF évadok a program több évtizedes hagyományai szerint nagyszabású nyitóünnepséggel és hozzá kapcsolódó eseménysorozattal indulnak, ahova Európa minden szegletéből érkeznek diplomaták és kulturális szakemberek. A látványos showműsorban helyi alkotók óriásprodukcióba szerveződve mutatják be a város identitását, a kapcsolódó szórakoztató eseményeken pedig mindenki megtalálja a számára érdekes programokat. 

„A nyitóesemény minden esetben ékköve az Európa Kulturális Fővárosa programoknak, ezeket az eseményeket nagy nemzetközi médiafigyelem kíséri. Éppen ezért mi a magyar kultúra napján szeretnénk elindítani évadunkat, hogy ne csak Veszprém és a Bakony-Balaton régió, hanem velünk együtt az egész ország megmutathassa magát ezen a jeles napon” – mondta Markovits Alíz a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A szervezők azt ígérik, hogy már idén is számos felvezető programon vehetnek részt az érdeklődők. 

vehir.hu

További cikkek

A falu születésnapja
A falu születésnapja
Úrkút alapításának 241. évfordulóját ünnepelték vasárnap a településen.
Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.