Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövőre január 21-én lesz az Európa Kulturális Fővárosa nyitórendezvény Veszprémben

2022. január 21. 13:56
Pontosan egy év múlva startol az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat Veszprémben.

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió viselheti az Európa Kulturális
Fővárosa címet; az ehhez kapcsolódó programsorozatot egy év múlva, január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulóján, a magyar kultúra napján indítják el – közölték a szervezők pénteken.

Az EKF évadok a program több évtizedes hagyományai szerint nagyszabású nyitóünnepséggel és hozzá kapcsolódó eseménysorozattal indulnak, ahova Európa minden szegletéből érkeznek diplomaták és kulturális szakemberek. A látványos showműsorban helyi alkotók óriásprodukcióba szerveződve mutatják be a város identitását, a kapcsolódó szórakoztató eseményeken pedig mindenki megtalálja a számára érdekes programokat. 

„A nyitóesemény minden esetben ékköve az Európa Kulturális Fővárosa programoknak, ezeket az eseményeket nagy nemzetközi médiafigyelem kíséri. Éppen ezért mi a magyar kultúra napján szeretnénk elindítani évadunkat, hogy ne csak Veszprém és a Bakony-Balaton régió, hanem velünk együtt az egész ország megmutathassa magát ezen a jeles napon” – mondta Markovits Alíz a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A szervezők azt ígérik, hogy már idén is számos felvezető programon vehetnek részt az érdeklődők. 

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.