2022. május 24.
//
Eszter névnap

Hatalmasat ugrott a járvány terjedése az elmúlt héten

2022. január 24. 11:30

A 3. héten naponta átlagosan 13307 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban 7231-et, a növekedés mértéke 84% – ez csaknem duplája az előző heti növekménynek (43%), az ötödik hullám tehát nagyot gyorsult az elmúlt napokban. Naponta átlagosan 62 koronavírusos beteg halt meg, egy héttel korábban 80 (-23,5%). Mivel a halálozási adatok változása jellemzően két héttel követik a fertőzési adatokét, így az elmúlt napok kedvező számaiból még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Az aktív fertőzöttek száma 38,6%-kal emelkedett múlt hétfő óta (egy héttel korábban még csak 23% volt a növekedés üteme). A kórházban ápoltak száma 11%-kal emelkedett, ami megegyezik az azt megelőző hét nap adatával. Lélegeztetőgépre viszont 23%-kal kevesebb embernek van szüksége, mint egy hete, itt tehát nem tört meg a negyedik hullám lecsengése óta tartó csökkenő tendencia. 

Az elmúlt hét napban naponta átlagosan 3295 fővel nőtt a beoltottak száma, ez nagyságrendileg összevethető az egy héttel korábbi számmal (3811). A harmadik dózist naponta átlagosan 19630 fő vette fel, egy héttel korábban 18644-en.

Veszprém megyében naponta átlagosan 501 új fertőzöttet igazoltak a harmadik héten, egy héttel korábban 231-et. A növekedés mértéke 116%, ami lényegesen rosszabb az országos átlagnál (84%). A járvány kezdete óta megyénkben 55965 fő tesztje lett pozitív.

 

LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 342 496 fő, közülük 6 080 592 fő már a második, 3 554 502 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Az elmúlt három napban összesen 39 928 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 441 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három nap alatt elhunyt 122 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 944 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 209 129 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 191 312 főre emelkedett. 2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.