Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

A jövőjükre készülnek az iparis diákok

2022. január 25. 11:09
Pályaorientációs napot tartottak az Ipari Technikumban hétfőn.

Az iskolába kilenc egyetemtől érkeztek előadók – a Pannon Egyetemtől négy kar is képviseltette magát –, de a honvédség, a rendőrség és cégek is tájékoztatták a lehetőségekről a tanulókat, akik  új információkat szerezhettek a nyelvvizsga-elvárásokról és HR-szakembertől kaphattak tanácsokat az önéletrajz-írással kapcsolatban. A harminc előadó 40-50 előadásán az összes tanuló részt vett, mindenki három előadást hallgathatott meg, így nemcsak a nagy döntés előtt álló végzősök juthattak hasznos információkhoz, hanem az alsóbb évfolyamok tanulóinak is lehetősége adódott korán felmérni a lehetőségeiket.

– Az Ipariban korábban az általános iskolásoknak rendeztünk pályaorientációs napokat, ahol bemutattuk az iskolánkat, három éve azonban szintet léptünk, és a saját diákjainknak is segítséget nyújtunk a továbbtanulásban – beszélt a kezdeményezés hátteréről a program szervezője, Kobán László igazgató-helyettes. Hozzátette: az Ipari diákjainak 70-80 százaléka továbbtanul, így a fiatalok széles körét érinti és érdekli a kérdés.

A végzősöknek hamarosan lejár a gondolkodási idejük: a felsőoktatási felvételi határideje február 15., ugyaneddig a napig lehet jelentkezni az érettségi vizsgákra is. 
 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.