2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Összegezték a képzési program eredményeit

2022. január 28. 11:15
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Online projektzáró konferenciát tartottak a Veszprém Megyei Kormányhivatalban.

Online projektzáró konferencián összegezték a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 azonosító számú projekt eredményeit a Veszprém Megyei Kormányhivatalban. A képzési programnak köszönhetően az országosan működő 20 kormányhivatal több mint 33 000 kormánytisztviselőjének sikeres szakmai képzése valósult meg.

A program elsődleges célja az volt, hogy megfelelően felkészült és motivált humánerőforrás dolgozzon a kormányhivataloknál, akik lépést tudnak tartani az újabb és újabb elvárásokkal. A fejlődés irányát az állampolgárok igényei szabják meg, melyek folyamatosan változnak. A sikeres közigazgatás működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy az ügyfelek elégedettségének elérése céljából jól képzett és korszerű tudással rendelkező munkaerő szolgálja ki a lakosság igényeit.

Elsőként dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a konferencia személyes és online résztvevőit.

Fotó: kormányhivatalFotó: kormányhivatal

Takács Szabolcs kormánymegbízott beszédében kiemelte: kulcsfontosságú, hogy a szorgalmas és elhivatott munkatársak minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni. Hatalmas öröm számára, hogy ezen operatív programon belül nemcsak az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák tudását fejlesztették, hanem több éves, akár évtizedes tudással rendelkező munkatársakat is bevontak a projekt munkába. Tudásukat és tapasztalatukat felhasználva professzionális tananyagot sikerült összeállítani. Bízik benne, hogy a segítségnyújtásba bevont kollégák „egyfajta” visszaigazolásnak tekintik ezt a lehetőséget szakmai tudásuk megbecsülésére és elismerésére vonatkozóan.

A kormánymegbízott a projekt keretén belül megvalósuló képzések közül a kormányablak-ügyintézői képzést hangsúlyozta ki, amelynek 6 ütemben szervezett programja során országosan közel 3 600 fő ügyintézőt képeztek ki. A kormányablak-ügyintézői képzés utolsó szakaszának végét követően a résztvevő kollégák elégedettségi kérdőívet töltöttek ki. Büszkén beszélt róla, hogy az eredmény 97%-os elégedettséget mutatott, mely a projekt igazi fokmérője és alátámasztja eredményességét.

„A projekt sikere nem jöhetett volna létre anélkül a konstruktív együttműködés nélkül, amelyben kiváló partnerek voltak a kormányhivatalok és kitűnő szakmai vezető volt az Államtitkárság.” – mondta beszédjében.

A rendezvényen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is, aki úgy fogalmazott: „Az épített környezet és a technikai háttér semmit nem ér megfelelő képzettségű kollégák nélkül. Hatékony közigazgatás nélkül pedig nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság és nincs fejlődés.”

Az államtitkár beszélt arról, hogy a rendszer működése nagyban függ a humánerőforrás minőségétől, az állam a közigazgatáson és azon belül a kormányhivatalokon keresztül találkozik az állampolgárokkal. Az ottani hatékony, barátságos és szakszerű munkavégzés alapján alkotnak az emberek véleményt az állam egészének működéséről. A minőségi közszolgáltatásoknak köszönhetően az emberek ma már partnert látnak a közigazgatásban, amely valódi segítséget jelent mindenkinek, az ügyfelekhez közel, velük együttműködve, őket támogatva és ösztönözve támogatja Magyarország gyarapodását.

Takács Szabolcs kormánymegbízott és dr. György István államtitkár köszönetét fejezte ki a projekt sikerességéért valamennyi résztvevőnek.

A projekt részletes eredményeit Magyar Katalin projektmenedzser ismertette előadásában, kiemelve annak fontosabb mérföldköveit.

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.