2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Sikeresen zártak az oktatók a digitális kompetenciát fejlesztő képzésen

A Veszprémi Szakképzési Centrum hétfő délután a Táncsics Mihály Technikumban számolt be egy sikeresen zárult projektről, mely az oktatók digitális kompetenciáját fejlesztő képzéséről szólt.

A Veszprémi Szakképzési Centrum részéről elsőként Pap Máté kancellár szólalt fel, aki a sikeresen zárult projektet méltatta, és a tanfolyamok, továbbképzések fontosságát hangsúlyozta. A jelenlegi - GINOP 6. 1. 2-15 nevezetű projekt egyedülálló, mely a digitális kompetenciák fejlesztésére fókuszált. 

Kavalecz Gábor főigazgató szerint a jó továbbképzésekre nagy szükség van, a szóban forgó pedig egy kimondottan hasznosnak és eredményesnek mondható képzés volt, melyen hét intézményből összesen 173-an vettek részt, mind sikerrel.

Mint kiderült, a továbbképzés nyárról átcsúszott az őszi időszakra is, ennek főként a pozitívumait emelték ki, hiszen így az elsajátított tudást rögtön tudták a gyakorlatban kamatoztatni.

Minden tanár, aki elvégezte a továbbképzést, egy tabletet vihetett haza, melyet az oktatásban is tudnak majd alkalmazni, közelítve ezzel a diákok elvárásaihoz, a digitális fejlettséghez.

Szabó Eszter
Domján Attila