2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Sikeresen zártak az oktatók a digitális kompetenciát fejlesztő képzésen

A Veszprémi Szakképzési Centrum hétfő délután a Táncsics Mihály Technikumban számolt be egy sikeresen zárult projektről, mely az oktatók digitális kompetenciáját fejlesztő képzéséről szólt.

A Veszprémi Szakképzési Centrum részéről elsőként Pap Máté kancellár szólalt fel, aki a sikeresen zárult projektet méltatta, és a tanfolyamok, továbbképzések fontosságát hangsúlyozta. A jelenlegi - GINOP 6. 1. 2-15 nevezetű projekt egyedülálló, mely a digitális kompetenciák fejlesztésére fókuszált. 

Kavalecz Gábor főigazgató szerint a jó továbbképzésekre nagy szükség van, a szóban forgó pedig egy kimondottan hasznosnak és eredményesnek mondható képzés volt, melyen hét intézményből összesen 173-an vettek részt, mind sikerrel.

Mint kiderült, a továbbképzés nyárról átcsúszott az őszi időszakra is, ennek főként a pozitívumait emelték ki, hiszen így az elsajátított tudást rögtön tudták a gyakorlatban kamatoztatni.

Minden tanár, aki elvégezte a továbbképzést, egy tabletet vihetett haza, melyet az oktatásban is tudnak majd alkalmazni, közelítve ezzel a diákok elvárásaihoz, a digitális fejlettséghez.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
Csütörtökön hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat, péntek délelőtt a Pannon Egyetemen sajtótájékoztatót tartottak arról, hányan kezdik meg ősztől tanulmányaikat az intézményben, s hogy mely szakok voltak a legnépszerűbbek.
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A felsőoktatásba jelentkezők 74 százalékát felvették valamilyen képzésre - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei
Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei
Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.