2022. június 30.
//
Pál névnap

Nemzetiségi ösztöndíjat kapott a Lovassy három diákja

Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka kedd reggel vehette át a német nemzetiségi területen végzett tevékenységükért járó oklevelet.

A nemzetiségi területen végzett tevékenységük elismeréseként a Lovassy László Gimnázium három 11. B. osztályos tanulója, Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka számára a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat adományozott.

Az oklevelet Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át a német nemzetiségi képzésben résztvevő tanulóknak kedd reggel a gimnáziumban.

Az államtitkár az átadó előtt felidézte, a magyarországi németek az 1200-as évektől kezdve szorgalmas és kitartó honpolgárai Magyarországnak, számos kulturális értéket köszönhetünk nekik. A kormány tíz évvel ezelőtt hozta létre a nemzetiségek támogatását célzó ösztöndíjakat, mellyel ezidáig 272 tanulót támogattak (főleg szerbeket, romákat és németeket). Soltész szerint fontos elismerni a fiatalok erőfeszítéseit, és arra bíztatta őket, hogy vigyék tovább elődjeik munkáját.

Az átadón az iskola német nemzetiségi kórusa és Weisz Ádám (harmonikán) működött közre.

vehir.hu
Kovács Bálint