Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetiségi ösztöndíjat kapott a Lovassy három diákja

2022. február 8. 16:43
Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka kedd reggel vehette át a német nemzetiségi területen végzett tevékenységükért járó oklevelet.

A nemzetiségi területen végzett tevékenységük elismeréseként a Lovassy László Gimnázium három 11. B. osztályos tanulója, Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka számára a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat adományozott.

Az oklevelet Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át a német nemzetiségi képzésben résztvevő tanulóknak kedd reggel a gimnáziumban.

Az államtitkár az átadó előtt felidézte, a magyarországi németek az 1200-as évektől kezdve szorgalmas és kitartó honpolgárai Magyarországnak, számos kulturális értéket köszönhetünk nekik. A kormány tíz évvel ezelőtt hozta létre a nemzetiségek támogatását célzó ösztöndíjakat, mellyel ezidáig 272 tanulót támogattak (főleg szerbeket, romákat és németeket). Soltész szerint fontos elismerni a fiatalok erőfeszítéseit, és arra bíztatta őket, hogy vigyék tovább elődjeik munkáját.

Az átadón az iskola német nemzetiségi kórusa és Weisz Ádám (harmonikán) működött közre.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.