Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi grafikusművész rajza díszíti a Magyar Posta különleges bélyegét

2022. február 12. 21:11 // Forrás: Magyar Posta
Szajkó Berta Ágnes veszprémi grafikus motívumai jelennek meg a Magyar Posta új bélyegén, amit a kínai horoszkóp szerinti tigris éve alkalmából bocsátottak ki.

A Magyar Posta kilencedik alkalommal jelentet meg alkalmi bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival. A soron következő – 2022. február 1. és 2023. január 21. közötti időszak a Víz elemhez tartozó tigris éve. Az újdonság Szajkó Berta Ágnes tervei alapján 20 000 példányban készítették el. 

A bélyegképen két tigris helyezkedik el, kör alakban. Ez az elrendezés a Yin és Yang, vagyis az élet árnyas és napos oldalát, a nehézségeket és sikereket jelképezi, amelyek csak egymást kiegészítve alkothatnak kerek egészet. A bélyegkisívhez tartozó alkalmi borítékon és bélyegzőn további tigris motívumok láthatók. A kínai kultúrában is fontos szerepet töltenek be a színek. A Tigris éve bélyegen a vörös és a sárga dominál. A vörös a szerencsét és a boldogságot, a sárga pedig a jólétet és a bőséget is jelképezi.

A bélyeget a Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca támogatásával, a budapesti Kínai Nagykövetséggel, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központtal közösen kedden bocsátotta forgalomba.

A kínai asztrológia a kínai kultúrában gyökeredző sok ezer éves hagyomány és tan, mely a világ alapelemeinek viselkedését, a természet rendjét, körforgását magyarázza. A rendszer az időt 60-as ciklusokra osztja, így minden év e ciklusban bizonyos Égi Törzs és Földi Ág kombinációjából alakul ki. A Tigrist minden új kihívás lelkesíti, szereti a különleges helyeket és váratlan eseményeket. Élvezi az életet. Lelkesedése, célratörése és pozitív magatartása rokonszenvessé teszi. A Tigris kedveli a kiszámíthatatlan helyzeteket, és nem óvatoskodik. Igen nagyvonalú, terveibe szívesen bevonja a barátait. A kínai horoszkóp szerint a 2022-es év az előre elrendelt dolgok, a spontaneitás és az újdonság éve lesz. Ez egy olyan időszak, amely erejét és növekedését a viszontagságok ellenére a dinamizmusból és a lelkesedésből meríti. A 2022-es év az előre nem látható változások és meglepő fejlemények éve. A tigris évét 2023-ban a nyúl éve követi majd.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.