Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C

Közösségi házzal gazdagodott Márkó

2022. február 14. 4:00
Vasárnap délután avatták fel a Szent Rita Közösségi Házat Márkón.

A plébánia udvarán, az egykori pajtaépület felújításával új közösségi teret hoztak létre Márkón. Az épületet a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 30 millió forintból állították helyre, és az egyre gyarapodó község lakosságát szolgálja majd. Primász Gábor Róbert plébános elmondása szerint igény mutatkozott egy helyre, ami a fiatalok, kézműves csoportok összejöveteleit be tudja fogadni; az épület tehát nemcsak vallási célú programoknak ad majd otthont, hanem számos olyan helyi közösségi találkozónak is, amelyeknek például a művelődési ház túl nagy lenne. 

A szentmisén és az azt követő ünnepélyes avatáson Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett. A képviselő elmondta: Márkó közössége számos pályázaton ért el sikereket az elmúlt években, járdák, utak, közintézmények újultak meg, az egyházközösség mostani, támogatást nyert beruházása pedig tovább erősíti a helyi közösséget.

A közösségi ház névadója Szent Rita, a lehetetlen kérések közbenjárója, aki 1381-1447. között Itáliában élt, és férje valamint két gyereke halála után csatlakozott szerzetesként a Mária Magdolna Ágoston-rendhez. 
 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.