Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Közösségi házzal gazdagodott Márkó

2022. február 14. 4:00
Vasárnap délután avatták fel a Szent Rita Közösségi Házat Márkón.

A plébánia udvarán, az egykori pajtaépület felújításával új közösségi teret hoztak létre Márkón. Az épületet a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 30 millió forintból állították helyre, és az egyre gyarapodó község lakosságát szolgálja majd. Primász Gábor Róbert plébános elmondása szerint igény mutatkozott egy helyre, ami a fiatalok, kézműves csoportok összejöveteleit be tudja fogadni; az épület tehát nemcsak vallási célú programoknak ad majd otthont, hanem számos olyan helyi közösségi találkozónak is, amelyeknek például a művelődési ház túl nagy lenne. 

A szentmisén és az azt követő ünnepélyes avatáson Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett. A képviselő elmondta: Márkó közössége számos pályázaton ért el sikereket az elmúlt években, járdák, utak, közintézmények újultak meg, az egyházközösség mostani, támogatást nyert beruházása pedig tovább erősíti a helyi közösséget.

A közösségi ház névadója Szent Rita, a lehetetlen kérések közbenjárója, aki 1381-1447. között Itáliában élt, és férje valamint két gyereke halála után csatlakozott szerzetesként a Mária Magdolna Ágoston-rendhez. 
 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.