2023. február 7.
//
Tódor névnap

Harmadával csökkent a járvány terjedésének üteme a múlt héten

2022. február 14. 10:24

A hatodik héten naponta átlagosan 9501 új fertőzöttet igazoltak, az előző héten ez a szám 13880 volt, a csökkenés mértéke 32%. Naponta átlagosan 94 koronavírusos beteg hunyt el, az egy héttel korábbi 81-hez képest ez 16 százalékpontos növekedés.

Az aktív fertőzöttek száma minimálisan, 4%-kal csökkent az múlt hétfő óta, és nagyságrendileg hasonló mértékben (5%) nőtt a kórházban ápoltak száma. Több mint 18 százalékponttal emelkedett viszont a lélegeztetőgépen lévők száma.  Az ötödik hullám továbbra is tetőzik: a fertőzés terjedése ugyan látványosan lassul, de a többi adatban még nem történt meg a pozitív fordulat. 

A beoltottak száma naponta átlagosan 1245-tel nőtt, egy héttel korábban 1597, azelőtt pedig 2945 volt ez a szám. A haramdik oltást a múlt héten naponta átlagosan 4890 fő vette fel, az azt megelőző két héten ugyanez az adat 7373 illetve 18460 volt, az oltási hajlandóság tehát februárban folyamatosan és jelentősen visszaesik – ez valószínűleg annak is betudható, hogy a korábbi február közepi határidő helyett csak májustól lesz szükség a harmadik oltásra is a védettségi igazolvány érvényességéhez. 

Veszprém megyében a múlt héten naponta átlagosan 400 új fertőzöttet igazoltak, az egy héttel korábbi adat 599 volt, a csökkenés mértéke 33%, ami megegyezik az országos tendenciával. A járvány kezdete óta 67828 fő tesztje lett pozitív.

 

A LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 383 007 fő, közülük 6 140 331 fő a második, 3 769 557 fő harmadik, 160 566 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt három napban 21 081 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 717 072 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 271 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 631 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 450 631 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 223 810 főre csökkent. 5186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 199-en vannak lélegeztetőgépen. 

 

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.