2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Szokatlan nyugalom napirend előtt

Mindössze egy interpelláció és egy felszólalás hangzott el napirend előtt a februári közgyűlésen.

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) a Kertváros utcáinak forgalmi rendjével kapcsolatban interpellált. Mint mondta, a Budapest út – Cholnoky utca – Almádi út háromszögben található utcák forgalmi rendje több mint egy évvel ezelőtt jelentősen megváltozott, ami sokak elégedetlenségét kiváltotta. Figyelembe vették-e a lakossági visszajelzéseket, terveznek-e változtatásokat, és ha igen, mikor? – sorolta kérdéseit a frakcióvezető.

Porga Gyula polgármester ( Fidesz-KDNP) szerint a forgalmirend-változás előkészítése mintaszerű volt, hosszú folyamat volt sok érintett bevonásával. Számos javaslat érkezett, 2020 decemberében vezették be az új rendszert. A következő fórumokon azonban újabb és újabb igények jelentek meg, ezek kapcsán többször is finomhangolták a városrész közlekedési rendjét, legutóbb decemberben. A polgármester hozzátette: a jelenleg érvényben lévő közlekedési rend véglegesnek tekinthető.

A sztrájkoló tanárok mellett emelt szót Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, a január 31-i pedagógussztrájk után a kormány egy olyan rendeletet bocsátott ki, amellyel gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájkot az oktatási intézményekben a veszélyhelyzetre hivatkozva. A képviselő megjegyezte: "nagy hagyományú iskolaváros képviselőiként érdemes inkább kinyilvánítani szolidaritásunkat, jelezve, hogy a pedagógusok mellett vagyunk". 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
Zenei világnapi koncert a zene városában
Zenei világnapi koncert a zene városában
Szombat este a Pannon Egyetemen aulájában Veszprém két elismert zenekara, a Gárdányi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és a Mendelssohn Kamarazenekar adott külön-külön, majd együtt is koncertet a zene világnapja alkalmából.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanács mérlegeli, milyen intézkedéseket kell hoznia a városnak a télre
Energetikai Tanács mérlegeli, milyen intézkedéseket kell hoznia a városnak a télre
Energetikai Tanács létrehozásáról döntött az önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A tanács fogja felmérni és kijelölni, hogy milyen lépésekre lesz szükség annak érdekében, hogy az energiaválság ne rántsa magával a város költségvetését.
Napirend előtt: kamerák által megfigyelt terület
Napirend előtt: kamerák által megfigyelt terület
Szeptember végén ismét ülésezett a képviselő-testület. Összefoglaltuk, mi hangzott el napirend előtt.