Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fontos útfejlesztés valósul meg Jutaspusztán

2022. február 24. 3:56
A legelsők közt újítják fel a jutaspusztai Major utcát a most indult nagyszabású belterületi útfejlesztések sorában, ezzel az itt lakók régi igényét teljesíti a város. A szerda délutáni lakossági fórumon, amit Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Hegedűs Barbara, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője tartottak több másik igény is felmerült.

Március elején veszi kezdetét Jutaspusztán az egyik központi útszakasz, a Major utca felújítása, ami az itt élőknek régi kívánsága volt. A leromlott állapotú útburkolat helyett teljesen új aszfaltréteget kap az utca teljes hosszában és szélességében, tájékoztatta az itt élőket Ovádi Péter és Hegedűs Barbara a szerda délutáni lakossági fórumon.

A városrész önkormányzati képviselője kiemelte, ez a fejlesztés ahhoz a nagyszabású belterületi útfejlesztési programhoz kapcsolódik, amiben egész Veszprém területén 16 km-nyi szakaszt újítanak fel, a Major utca munkálatai pedig az elsők közt veszi kezdetét, a Hunyadi, a Csererdei és Füredi úttal egyetemben.

Mindezt a Modern Városok Programból, azaz kormányzati támogatással finanszírozza a város, a környéken tervezett fejlesztések pedig nem érnek véget a Major utca felújításával. Erről már Ovádi Péter beszélt a jutaspusztai lakosok előtt, aki hangsúlyozta, minden városrésznek kiemelt pozíciót kell adni és azokra a fejlesztésekre kell összpontosítani, amiket valóban az itt élők fogalmaztak meg a saját igényeik alapján.

A képviselő kiemelte, Veszprémben a látványosabb beruházások megtörténtek, vagy pedig elindultak már az építkezések, a következő években ezért a terveik szerint ezekre a kisebb, ám annál fontosabb fejlesztésekre fogják a hangsúlyt helyezni, ami az emberek mindennapos komfortérzetét javítja.

Ugyanakkor egy látványosabb beruházás még várható, ráadásul Jutaspusztától nem is olyan távol, a vasútállomásnál. Ovádi Péter a lakossági fórumon megemlítette, hamarosan ezzel kapcsolatban is várható egy bejelentés.

A Jutaspuszta központjában tartott lakossági fórumon a városrészben élők több kérdést is feltettek, elsősorban az útfelújítások ütemezésével és kivitelezésével kapcsolatban. A helyi lakosoktól Ovádi Péter és Hegedűs Barbara is érdeklődött, mennyire váltak be az eddigi fejlesztések és mivel lennének elégedettek a jövőben. A kialakult párbeszédről Ovádi Péter úgy nyilatkozott, látszik, hogy erős és összetartó közösség él Jutaspusztán, akik nyitottak a közös gondolkodásra, ez pedig nagyban megkönnyíti az ő munkájukat is.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.