2023. február 7.
//
Tódor névnap

Már több mint 70 ezer pozitív eset volt Veszprém megyében

2022. február 28. 10:41
Az omikron megjelenése óta először minden járványadat javult az előző héthez képest.

A 8. héten naponta átlagosan 3980 új fertőzöttet igazoltak, az egy héttel korábbi adat 6088 volt, a visszaesés 35%-os. Naponta átlagosan 93 koronavírusos beteg hunyt el, ez az egy héttel korábbi számhoz (95) képest minimális (2,2%) csökkenést jelent. Az omikron-variáns okozta ötödik hullám kezdete óta most először csökkent a halálozás. 

Az aktív fertőzöttek száma 19 százalékponttal csökkent múlt hétfő óta (az egy héttel korábbi csökkenés 16% volt), a kórházban ápoltak száma ugyanebben az időszakban 24%-kal lett kevesebb: egy héttel korábban még csak 9% volt a javulás, az egészségügyre nehezedő nyomás tehát jelentősen enyhülni kezdett. Negyedével csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, ez az adat is gyorsuló ütemben javul az elmúlt hetekhez képest.

Az oltási program iránt azonban lassan elhal az érdeklődés: a beoltottak száma naponta átlagosan 720-szal nőtt az elmúlt héten, az egy héttel korábbi adat 904 volt, egy hónappal ezelőtt még 2945. A harmadik dózist az elmúlt hét napban naponta átlagosan 2594-en vették fel, egy héttel korábban 3141-en, egy hónappal korábban 18460-an. 

Veszprém megyében naponta átlagosan 158 új fertőzöttet igazoltak, az egy héttel korábbihoz (280) képest ez 44%-os javulás, ami jóval lendületesebb az országos átlagnál (35%). Ugyanakkor a járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma átlépte a hetvenezret: hétfő reggelig 70895 pozitív tesztet végeztek el.

 

A LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 394 379 fő, közülük 6 168 926 fő a második, 3 809 703 fő már harmadik oltását is felvette. Az elmúlt három napban 8370 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 787 544 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három nap alatt elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 43 949 emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 588 843 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 154 752 főre csökkent. 3615 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 132-en vannak lélegeztetőgépen. 

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.