Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C

Ellenszélben is segíti az eplényieket Ovádi Péter

2022. március 5. 0:41
Eplényben folytatódott Ovádi Péter lakossági fórumsorozata, amelyet megelőzően átadták a település vadonatúj kutyafuttatóját is. A fórumon a helyi témák mellett országos közügyek is szóba kerültek, valamint elhangzott, hogy Eplény esetében milyen tényezők hátráltatják a fejlesztéseket és milyen stratégiája van ez ellen a képviselőnek.

Újabb Veszprémhez közeli település lakosai előtt tartott fórumot Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő péntek délután, ahol a fórum ezúttal is a képviselő és a helyi lakosok párbeszédébe alakult át. Szóba került a kerékpárút helyzete, valamint egy lehetséges eplényi elkerülőút építése is. Ovádi Péter ezen fejlesztések jelenlegi helyzetéről tájékoztatta az EPL Bisztróban, a fórum helyszínén összegyűlt eplényieket, viszont megjegyezte, hogy polgármesteri együttműködés hiányában az országgyűlési képviselő munkája is nehezebb.

Hozzátette, hogy az ő felfogása szerint minden választókörzetében lévő települést ugyanúgy szeretne segíteni a terveik megvalósításában, viszont amikor teljes elzárkózást tapasztal egy polgármestertől, ahogy az Eplény esetében is tapasztalható, az jelentősen hátráltatja a település előremenetelét. Példának a Magyar Falu Program pályázatait hozta, amelyekkel minden környező település élt és láthatóan fejlődtek, viszont Eplény vezetése véleménye szerint nem használta ki ezeket a lehetőségeket. Ovádi Péter elmondása szerint ennek ellenére azon dolgozik, hogy ez a település se maradjon le, éppen ezért a mostani stratégiája szerint a környező fejlesztéseket igyekeznek úgy megtervezni, hogy idővel azokra Eplény is könnyen rá tudjon majd csatlakozni.

Elmondta, így is ismeri az eplényiek problémáit és igényeit, egyik ilyen a vasútállomás távoli elhelyezkedése a településtől. Ennek kapcsán habár a MÁV-val volt már egyeztetés a változtatásról, a polgármester akkor is elzárkózott a közös munkától, így megakadt ez a folyamat is. Ovádi Péter ígéretet tett arra, hogy vannak olyan ügyek, amelyek kapcsán a jövőben nem fog a településvezetőre várni, hanem ellenszélben is igyekszik előremozdítani azokat.

A kötetlen formájú fórumon országos témák is felmerültek, többek közt a mostani ukrán háborús helyzet. Ennek kapcsán a képviselő megerősítette azt, amit a Kormány is képvisel, miszerint Magyarországnak higgadtságra és stratégiai biztonságra van szüksége, éppen ezért ki fog maradni ebből a konfliktusból amellett, hogy a háború elől menekülőknek minden segítséget megad.

A közelgő választás kapcsán elmondta, a Fidesz-KDNP 12 éves kormányzása alatt elért gazdasági eredmények, valamint a különböző válságkezelő megoldások (migránsválság, koronavírus-járvány, ukrán háború) magukért beszélnek. 2010-ben csődközeli állapotban vette át a pártszövetség a kormányzást, mostanra pedig sikerült elérni a rekordnagyságú gazdasági bővülést (7%) valamint 1 millióval több embernek van munkája, mint akkoriban. Ez a teljesítmény - amelyben a magyar embereknek is ugyanúgy szerepe volt - tette lehetővé a családtámogatási program megvalósítását, valamint a 13. havi nyugdíj visszavezetését is.

Ovádi Péter az eplényi emberek előtt is megerősítette, hogy a Kormánynak a magyar emberek érdeke és biztonsága az elsődleges minden helyzetben.

Kutyafuttatón gyakorolhatnak kedvenceikkel az eplényiek

A tepelülés határában egy 300 nm-es kutyafuttatót alakítottak ki a VERGA Zrt. munkatársai az erdőgazdálkodási társaság területén. A lakossági fórum előtt a helyi kutyabarátok Ovádi Péterrel ellátogattak ide, ahol elhangzott, régi igényük volt egy ilyen nyugodt kutyabarát hely a településen, ahol rövid idő alatt igazi közösségi élet alakult ki. A kutyafuttató mellett padok és bográcsozásra alkalmas hely is található, amelyet korábban már felavattak a helyiek. A fejlesztés Ovádi Péter közbenjárásával valósulhatott meg a VERGA Zrt. finanszírozásában.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. tegnap 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. tegnap 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. 2024. július 17. 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.