Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szentkirályi Alexandra: Veszprém és térsége is nyertese az elmúlt 12 év kormányzásának

2022. március 8. 11:50
A kormányzati infrastruktúra fejlesztéseknek és szociális támogatásoknak köszönhetően mindenki előre tudott lépni az elmúlt 12 évben- mondta hétfői látogatásán a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos.

Veszprémben tett látogatást és fórumozott a Dózsavárosban hétfőn Szentkirályi Alexandra, a kormány hazai kommunikációjáért felelős kormánybiztosa. Programjai előtt közös sajtótájékoztatót tartott Ovádi Péter parlamenti képviselővel és Porga Gyula polgármesterrel, ahol az elmúlt évek kormányzásáról és az aktualitásokról is szó esett.

A kormányszóvivő az orosz-ukrán háborúról szólva elmondta, az elmúlt 3 napot a magyar-ukrán határon töltötte, ahol tapasztalatai szerint erős magyar közösségek – segélyszervezetek, kormányzati szervek, önkéntesek segítenek a háború elől menekülőknek. Kiemelte, a kormány humanitárius feladata mellett az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból és szavatolja a magyar emberek biztonságát.

-Egy ilyen helyzet megmutatja, hogy milyen kormánya van az országnak. A válságokból kijut mostanában, a Covid után itt a háború, mely alatt a kormány fókuszban az áll, hogy nem szabad kapkodni, stabilitásra és nyugalomra van szükség- mondta.

Ovádi Péter, Szentkirályi Alexandra és Porga Gyula tartott közös sajtótájékoztatót hétfő délután Veszprémben.Ovádi Péter, Szentkirályi Alexandra és Porga Gyula tartott közös sajtótájékoztatót hétfő délután Veszprémben.

Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy az elmúlt 12 évben mindenki tudott előre lépni, melynek egyik nyertese Veszprém és térsége. Prosperáló gazdaságról van szó, tavaly az Európai Unióban az egyik legnagyobbat a magyar gazdaság nőtt, a települések és a városok is tudtak ebből profitálni. Az eredmények révén visszaadhatták a családoknak a tavalyi éves személyi jövedelemadó (szja) befizetésüket, a nyugdíjasok számára újra kifizették a 13. havi nyugdíjat, míg a fiatalok szja-mentességet kaptak. Veszprémben és térségében – részben a Modern Városok Programnak és a Magyar Falu Programnak köszönhetően- számon fejlesztést tudtak végrehajtani.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, Veszprém célja, hogy 2030-ig saját kategóriájában Európa legélhetőbb városai közé kerüljön. Ez közös vízió nélkül nem sikerülhet, melyben évek óta jól dolgozik együtt Ovádi Péter parlamenti képviselővel. Kiemelte, az elmúlt években Veszprémben több egészségügyi, oktatási, és szociális intézményt is érintő fejlesztést hajtottak végre európai uniós és kormányzati támogatásoknak köszönhetően.

A kormányszóvivő Ovádi Péterrel tartott lakossági fórumot a Dózsavárosban.A kormányszóvivő Ovádi Péterrel tartott lakossági fórumot a Dózsavárosban.

Ovádi Péter parlamenti képviselő a fejlesztésekről és az elmúlt négy évről szólva azt mondta, az új tornászgyakorló, az új uszoda, a zeneiskola és az állatkert megújítása nem csak a veszprémiek, hanem az egész térségben élők javát szolgálják. Utóbbira rácsatolva arról is szólt, hogy a térség polgármesterei együtt gondolkoznak a régió fejlesztéséről, melyben a kormányzati Magyar Falu Program sokat segít, hisz a Modern Városok Programhoz hasonlóan valós kérdésekre ad valós válaszokat. A 2023-as EKF cím elnyerése szerinte egyszerre lesz feladat és lehetőség Veszprémnek és a térségnek, hogy fejlesztéseinek és programjainak köszönhetően a régióban élők jobban éljenek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.