Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sóly visszafordíthatatlanul a fejlődés útjára lépett

2022. március 9. 3:57
160 millió forint támogatás érkezett az elmúlt 5 évben Sólyra, ebből a Veszprémhez közeli település számos, a mindennapi életet megkönnyítő fejlesztést tudott megvalósítani. Kedden Ovádi Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével értékelték a helyiek az elmúlt időszakot, valamint a polgármester a képviselővel közösen bejelentett egy újabb nagyszabású beruházást is.

Régi barátként üdvözölte Kaptúr József, Sóly polgármestere Ovádi Pétert a településen tartott lakossági fórumon, kiemelve, hogy az országgyűlési képviselővel az évek alatt olyan bizalmas és együttműködő kapcsolata alakult ki a helyieknek, aminek köszönhetően Sóly eddig nem látott fejlődésen ment keresztül.

A polgármester elmondta, megközelítőleg 160 millió forintot sikerült elnyerniük pályázatok útján, főleg a Magyar Falu Programnak köszönhetően, ezzel pedig Sóly visszafordíthatatlanul a fejlődés útjára állt, monda Kaptúr József. Ami pedig a közhangulatot illeti a többi környező település vezetőivel, mára sikerült elérni, hogy nem riválisként tekintenek egymásra, hanem örülnek a másik sikerének és közösen gondolkodnak a térség fejlesztésén.

Ezt az együttműködő mentalitást Ovádi Péter is méltatta az egybegyűltek előtt, aki a választásokhoz közeledve kiemelte, eljött az idő, hogy számot vessenek, mit sikerült közösen elérni 4 év alatt. Ő is megerősítette, hogy nem csak kistelepülési szinten kell gondolkodni, hanem térségi együttműködésekben, ezért is olyan fontos az, hogy az általa életre hívott polgármesterek fórumán a legtöbb település vezetője aktívan és konstruktívan részt vett, így pedig minden olyan fejlesztést, ami a kistelepüléseken történik, közös sikerként lehet elkönyvelni.

A képviselő nem csak a mostani parlamenti ciklus eredményeiről beszélt, hanem a Fidesz-KDNP 12 éves kormányzásának legfontosabb intézkedéseit is felidézte, kezdve onnan, hogy 2010-ben egy csődközeli állapotban lévő országot kellett átvennie az Orbán-kormánynak, ma pedig Európa egyik leggyorsabban növekedő gazdaságát tudja felmutatni Magyarország.

Kaptúr József és Ovádi PéterKaptúr József és Ovádi Péter

Annak ellenére is, hogy a 12 év alatt szembe kellett nézni a migránsválsággal, a koronavírus-járvánnyal és az azzal járó gazdasági válsággal, most pedig az ukrán háború bizonytalan helyeztével.

Utóbbi kapcsán Ovádi Péter a sólyiak előtt is megerősítette azt, ami mellett a Kormány többször is határozottan kiállt, miszerint a magyar emberek biztonságánál nincs fontosabb, ezért a Kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy kimaradjon ebből a konfliktusból amellett, hogy az Ukrajnából a háború elől menekülőknek a humanitárius segélyt biztosítja.

Ovádi Péter kitért a miniszterelnök szerepére is, aki, mint mondta a legnehezebb időkben is kézben tartotta a dolgokat, helyes döntéseit pedig utóbb a tények is igazolták. Többek közt a migránsválság kezelésében, amit ma már Nyugat-Európa is elismer, holott 2015-ben a legnagyobb bírálatok ezekből az országokból érkeztek hazánk felé.

A jövőre nézve a képviselő elmondta, a Kormány továbbra is eltökélt a családtámogatási rendszer fenntartása mellett, megóvná a 13. havi nyugdíjat, amit 12 év után ők vezettek vissza, miután a Bajnai-kormány megszüntette azt, valamint folytatódna a Magyar Falu Program is, hiszen, ahogy megfogalmazta, csak erős vidékkel lehet sikeres az ország.

Végül Kaptúr József, polgármester bejelentett egy újabb fejlesztést is, amiben szinrén Ovádi Péter közbenjárása segített a településnek. Ezek alapján hamarosan megújulhat a Sóly és Királyszentisván közti bekötőút, ami régi vágya volt az itt élő közösségnek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.