2022. június 30.
//
Pál névnap

Kortársaikért dolgoznak szabadidejükben a diákönkormányzatos fiatalok

Szerdán tartotta tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat.

A Vediök elnökségét kétévente újítják meg, az ernyőszervezet közgyűlésén az iskolai diákönkormányzatok küldöttei szavazhattak a vezetőségről. 

A megjelenteket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte, aki felelevenítette: politikai karrierje kezdetén gyakran mondták neki, hogy nem elég érett még a véleménynyilvánításhoz. Ő ezzel akkor és most sem ért egyet: mint kifejtette, az embereket nem az életkoruk, hanem tettei, eredményei alapján kell megítélni. A jelenlévőket is arra ösztönözte, hogy vegyenek részt, mondjanak véleményt, mert övék a jövő, ők alakítják. Hozzátette: a városi diákönkormányzat tagjai egy közösséget képviselnek, ami nagy felelősség, de egyben nagy lehetőség is.

 

A vediökös fiatalok a szabadidejüket áldozzák arra, hogy diáktársaiknak segítsenek, az ő érdekeiket képviseljék – mutatott rá Hegedűs Barbara alpolgármester. Kifejtette: a Vediök aktívan működik, számos ötlettel keresik meg a városvezetést, akik igyekeznek ezek megvalósulását segíteni. Szoros volt az együttműködés akkor is, amikor az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázaton dolgoztak, és bár a megtisztelő címet végül nem Veszprém nyerte el, sikerült olyan hosszútávú célokat megfogalmazni, amelyek megvalósítása az előttünk álló évek feladata lesz.

Kovács Örs leköszönő elnök röviden összegezte az elmúlt két év eredményeit. A pandémia miatt jelentősen szűkültek a lehetőségek, de így is számos programot tudtak megvalósítani. A lezárások idején online játékversenyt szerveztek, tavaly nyáron beatbox találkozót rendeztek a Kossuth utcán. Novemberben ifjúsági bálba invitálták a fiatalokat, az idei évet pedig fenntarthatósági workshoppal kezdték, ahol a vegán életmóddal, a zero waste szemlélettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Vediök részt vesz a Veszprém Generation projektben is, ennek keretében a Völgyikút parkban szeretnének egy szabadtéri találkozópontot létrehozni. 

A jelenlévő diákok megválasztották a Vediök új elnökségét is. Továbbra is Kovács Örs (Ipari Technikum) vezetheti a városi diákönkormányzatot, munkáját Lakatos Janka (Lovassy László Gimnázium) társelnök segíti.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Több mint ötven fogvatartott kapta kézhez bizonyítványát Veszprémben.