Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Négy fontos útszakaszt újítanak fel idén május végéig

2022. március 17. 14:59
Négy fontos útszakasz újul meg május végéig Veszprémben, mindez állami forrásból a Modern Városok Programnak köszönhetően. Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a látványos beruházások mellett ugyanakkora figyelmet szeretnének fordítani a mikrokörnyezet fejlesztésére is, amelyek a mindennapi életet teszik komfortosabbá.

Összesen 5 milliárd forintos beruházásba vágott bele a város, amikor tavaly a polgármester és az országgyűlési képviselő bejelentették, hogy a Modern Városok Program keretében 16 kilométer belterületi útszakaszt újítanak fel a városban. Ez a teljes veszprémi úthálózat 10%-át teszi ki és a forgalmasabb útvonalak mellett több kisebb útszakaszt is érint, ahol az évek alatt jelentősen leromlott a burkolat minősége.

Ezek közül idén tavasszal biztos elkészül négy olyan út, ami számos veszprémi ember mindennapos közlekedését könnyíti meg, konkrétan

  • a Csererdei út;
  • a Major utca (Jutaspuszta egyik kiemelt utcája);
  • a Hunyadi utca;
  • a Füredi út.

A Csererdei út kb. 650 méter hosszan újul meg a bevezető szakasztól egészen az Ipari KerámiáigA Csererdei út kb. 650 méter hosszan újul meg a bevezető szakasztól egészen az Ipari Kerámiáig

Csütörtök délután a Csererdei utcában tartott sajtótájékoztatón Ovádi Péter úgy fogalmazott, a Modern Városok Program olyan kormányzati támogatást nyújt a városoknak, amelyeknek az elemeit a helyi emberek fogalmazták meg, utalva ezzel arra, hogy azokat a beruházásokat tudják finanszírozni ebből a forrásból, amelyek már régi vágya volt az itt élőknek, de saját forrás eddig nem állt rendelkezésre kellő mértékben. Veszprémben ilyen a sportuszoda megépítése, a zeneiskola belső felújítása, az új tornászgyakorló kialakítása, vagy éppen a 8-as és 82-es utak összekötése.

Ovádi Péter ugyanakkor hozzátette: a látványos beruházások mellett ugyanekkora jelentőséggel bírnak az olyan projektek is, amelyek a mikrokörnyezetre vannak hatással. Ezek sorába kapcsolódnak be a mostani útfejlesztések is, ráadásul azáltal, hogy több esetben külvárosi helyszíneken végeznek el felújítási munkákat, üzenet értékük is van, miszerint Veszprém és a térsége együtt fejlődik és válik folyamatosan élhetőbbé, komfortosabbá.

Porga Gyula, polgármester, mögötte Ovádi Péter és Hegedűs BarbaraPorga Gyula, polgármester, mögötte Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg két prioritás van az útfejlesztéseknél, egyrészről a városba bevezető szakaszokat igyekeznek felújítani, ez a 2023-mas EKF-év miatt különösen fontos, és ezek sorába tartozik a Budapest út, a József Attila utca és a Füredi út felújítása is; a másik pedig a lakóövezeti remlott állapotú utcák felújítása. A polgármester kiemelte, a város költségvetése eddig is minden évben tartalmazott útfelújítási munkákat, viszont a mostani kormányzati támogatásnak köszönhetően egy látványosabb és nagyobb volumenű megújításnak lehet szemtanúja egész Veszprém.

A mostani négy útfelújítási kivitelője a Swietelsky lesz, a cég már számos sikeres veszprémi beruházást tudhat maga mögött, így nem lesz újdonság számukra az újabb helyi munka sem.

A Major utca, a Hunyadi utca, a Füredi út és a Csererdei út munkálatai közel egy időben kezdődnek és várhatóan idén május végére készülnek el vele. Utóbbinál a helyszínen Hegedűs Barbara, alpolgármeser, a városrész önkormányzati képviselője kiegészítésképpen hozzátette, hogy az úttal együtt a járdákat is felújítják majd.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a Veszprémi Állatkert egyik legnagyobb és legújabb fejlesztését, a háziállat-bemutatót. A látogatók így közvetlen közelről ismerkedhetnek meg a legkülönfélébb magyar háztáji és haszonállatokkal, mint például a magyar tarka szarvasmarha, a szőke mangalica vagy a kendermagos magyar tyúk. Amellett, hogy számos érdekességet megtudhatnak legjellegzetesebb hazai állatainkról, igazi "állatovi" is várja az ide látogatókat, ugyanis számos kisállat: bocik, csacsik és malacok futkároznak az új kifutókban. 2023. június 22. 17:13 Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Modern Városok Program Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz. 2023. június 7. 17:26 ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT körgyűrű ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden. 2022. december 20. 11:31 Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben Újabb állomásához érkezett a Modern Városok Program útfejlesztési programja. A következő időszakban a harmadik, negyedik és ötödik ütemben számos út, útszakasz újulhat meg Veszprémben, tette közzé az önkormányzat. 2022. augusztus 30. 12:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.