2022. november 30.
//
András, Andor névnap

Négy fontos útszakaszt újítanak fel idén május végéig

Négy fontos útszakasz újul meg május végéig Veszprémben, mindez állami forrásból a Modern Városok Programnak köszönhetően. Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a látványos beruházások mellett ugyanakkora figyelmet szeretnének fordítani a mikrokörnyezet fejlesztésére is, amelyek a mindennapi életet teszik komfortosabbá.

Összesen 5 milliárd forintos beruházásba vágott bele a város, amikor tavaly a polgármester és az országgyűlési képviselő bejelentették, hogy a Modern Városok Program keretében 16 kilométer belterületi útszakaszt újítanak fel a városban. Ez a teljes veszprémi úthálózat 10%-át teszi ki és a forgalmasabb útvonalak mellett több kisebb útszakaszt is érint, ahol az évek alatt jelentősen leromlott a burkolat minősége.

Ezek közül idén tavasszal biztos elkészül négy olyan út, ami számos veszprémi ember mindennapos közlekedését könnyíti meg, konkrétan

  • a Csererdei út;
  • a Major utca (Jutaspuszta egyik kiemelt utcája);
  • a Hunyadi utca;
  • a Füredi út.

A Csererdei út kb. 650 méter hosszan újul meg a bevezető szakasztól egészen az Ipari KerámiáigA Csererdei út kb. 650 méter hosszan újul meg a bevezető szakasztól egészen az Ipari Kerámiáig

Csütörtök délután a Csererdei utcában tartott sajtótájékoztatón Ovádi Péter úgy fogalmazott, a Modern Városok Program olyan kormányzati támogatást nyújt a városoknak, amelyeknek az elemeit a helyi emberek fogalmazták meg, utalva ezzel arra, hogy azokat a beruházásokat tudják finanszírozni ebből a forrásból, amelyek már régi vágya volt az itt élőknek, de saját forrás eddig nem állt rendelkezésre kellő mértékben. Veszprémben ilyen a sportuszoda megépítése, a zeneiskola belső felújítása, az új tornászgyakorló kialakítása, vagy éppen a 8-as és 82-es utak összekötése.

Ovádi Péter ugyanakkor hozzátette: a látványos beruházások mellett ugyanekkora jelentőséggel bírnak az olyan projektek is, amelyek a mikrokörnyezetre vannak hatással. Ezek sorába kapcsolódnak be a mostani útfejlesztések is, ráadásul azáltal, hogy több esetben külvárosi helyszíneken végeznek el felújítási munkákat, üzenet értékük is van, miszerint Veszprém és a térsége együtt fejlődik és válik folyamatosan élhetőbbé, komfortosabbá.

Porga Gyula, polgármester, mögötte Ovádi Péter és Hegedűs BarbaraPorga Gyula, polgármester, mögötte Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg két prioritás van az útfejlesztéseknél, egyrészről a városba bevezető szakaszokat igyekeznek felújítani, ez a 2023-mas EKF-év miatt különösen fontos, és ezek sorába tartozik a Budapest út, a József Attila utca és a Füredi út felújítása is; a másik pedig a lakóövezeti remlott állapotú utcák felújítása. A polgármester kiemelte, a város költségvetése eddig is minden évben tartalmazott útfelújítási munkákat, viszont a mostani kormányzati támogatásnak köszönhetően egy látványosabb és nagyobb volumenű megújításnak lehet szemtanúja egész Veszprém.

A mostani négy útfelújítási kivitelője a Swietelsky lesz, a cég már számos sikeres veszprémi beruházást tudhat maga mögött, így nem lesz újdonság számukra az újabb helyi munka sem.

A Major utca, a Hunyadi utca, a Füredi út és a Csererdei út munkálatai közel egy időben kezdődnek és várhatóan idén május végére készülnek el vele. Utóbbinál a helyszínen Hegedűs Barbara, alpolgármeser, a városrész önkormányzati képviselője kiegészítésképpen hozzátette, hogy az úttal együtt a járdákat is felújítják majd.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Újabb állomásához érkezett a Modern Városok Program útfejlesztési programja. A következő időszakban a harmadik, negyedik és ötödik ütemben számos út, útszakasz újulhat meg Veszprémben, tette közzé az önkormányzat.
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.
Hamarosan beköltözhet a Veszprémi Petőfi Színház a régi zeneiskola épületébe
Hamarosan beköltözhet a Veszprémi Petőfi Színház a régi zeneiskola épületébe
Nemsokára a Veszprémi Petőfi Színház lakja be a régi zeneiskolát, amely nagymértékű fejlesztésen esett át. Az ősszel átadandó épületbe a teátrum számos tára költözik majd át.
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Jelenleg is több helyen zajlanak belterületi útfelújítások Veszprémben, a Festő utca viszont már teljes egészében elkészült, ahol ráadásul megoldották a vízelvezetést, új járdát és parkolóhelyeket is kialakítottak. A beruházás részleteiről Halmay Gábor és Bázsa Botond önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, ahol elhangzott, mely szakaszokon várható még munka a közeljövőben.
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
A Csererdőben is végéhez közeledik a Modern Városok Programban zajló útfejlesztés első üteme.