Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul a vasútállomás és környéke 2023-ra

2022. március 18. 13:24
Megújul a vasútállomás épülete, bővítik a parkolót, újraaszfaltozzák az oda vezető utcát – a vasútállomás környékének fejlesztését jelentették be pénteken.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondta: a vasútállomás Veszprém szégyenéből a város büszkeségévé válik. A terület rekonstrukciója annak idején kimaradt a Modern Város Programból, azonban az Európa Kulturális Fővárosa révén az állam megadja a megvalósításhoz szükséges anyagi támogatást.  A képviselő rámutatott: 2023-ra olyan állapotban kell lennie a város kapujának is tekinthető épületeknek és környezetüknek,  ahol méltóképpen fogadhatjuk a hozzánk érkezőket.

A beavatkozás részleteiről Porga Gyula polgármester beszélt. A környéken több tulajdonos – a MÁV-Volán csoport, a Posta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az önkormányzat – is rendelkezik tulajdonnal, érdekeltséggel, így meg kellett találni az összhangot ezen szereplők között. A polgármester emlékeztetett, hogy erre korábban, az intermodális csomópont tervezésekor már tettek kísérletet, így most volt mihez nyúlni, az akkor megfogalmazott célokat és terveket kellett leporolni, újragondolni.

2023-ra kialakítanak egy új, száz férőhelyes parkolót. Megújul a vasútállomás főépülete. A nappali hajléktalan-ellátás átköltözik az egykori MÁV-szálló épületébe, a jelenlegi melegedőt pedig elbontják, a helyén parkot alakítanak ki. Újraaszfaltozzák a körgyűrűtől az állomás épületéhez vezető útszakaszt.

A polgármester hozzátette: ezek azok a legsürgetőbb tennivalók, amikkel 2023-ra el kell készülni. A terület fejlesztését azonban az Európa Kulturális Fővárosa évet követően is folytatni akarják: erre az időszakra marad a közösségi közlekedés infrastruktúrájának megújítása és a vágányok akadálymentesítése is. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.