Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zajlik a tavaszi nagytakarítás az utakon

2022. március 18. 12:58 // Forrás: VKSZ Zrt.
Egy hete zajlik a téli időszakban utakra került síkosságmentesítő szóróanyag gyűjtése a VKSZ Zrt. által

Az oldott sós technológia alkalmazásával, azzal, hogy az útszóró sót nedvesített formában, permetezve juttatták az útszakaszokra jelentősen tudták csökkenteni a járulékos takarítási feladataikat a VKSZ munkatársai. Sokaknak okoz bosszúságot a talpuk alatt roszogó bazalt vagy zeokál szemcse, de a járdákon, tereken, aluljáróban és a meredek mellékutcákban használatuk elengedhetetlen volt a téli csapadékos napokon.

Első körben a belvárosi területeket tisztítják meg kézi és gépi erővel. A begyűjtés időtartama időjárásfüggő. Ha tartósan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet a nagy gépek is munkába állnak és elkezdődik az úttest mellett felhalmozódott lerakódások seprése, tájékoztatott a VKSZ Zrt.

A következő időszakban, azaz március második felében, április hónapban a bazalt összegyűjtésére helyezik a hangsúlyt. A tervek szerint a április végére megtisztítják a várost amellett, hogy a mindennapi úttisztítási és takarítási feladatokat is elvégzik.

Ebben az időszakban esedékes a cserjék és a fák metszése. A lenyesett ágakat, darálják, majd a darálékot fiatal cserjefelületeken terítik szét, hogy a nyári időszakban védelmet nyújtson a kiszáradástól és megakadályozza a gyomosodást.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.