Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
1°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
1°C

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Sólyi református templomot

2022. március 20. 16:53
Vasárnap délelőtt az istentisztelettel egybekötve ünnepélyes keretek között adták át a megújult református templomot.

Az ország egyik legrégebbi templomát a hagyomány szerint I. István építtette a 11. század elején Koppány sólyi legyőzésének emlékére, feltehetően előzetes fogadalmát teljesítve. A templomot a 16. század végétől a református közösség használja.

Bikádi László lelkész szerint a most megújult templom valójában ezer évnyi hitnek, és ezer évnyi alázatnak köszönhető. Bízik abban, hogy még sok nemzedék hite fogja tartani a templomot. Bikádi köszönetet mondott mindazoknak, akiknek a támogatása nélkül nem sikerült volna.

A hetvenhét férőhelyes református templom felújításában nagyon sokan közreműködtek, Bikádi a politikusoknak is köszönetet mondott, akik nem csak szavakkal, de tettekkel is az ügy mellé álltak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő beszédében az ünnep mibenlétét fejtegette, hiszen a templom megújításával valójában a közös múltat és a jövőt is méltatjuk. Hangsúlyozta a közösséget összetartó hagyományok és a közös kultúra fontosságát. A stabil hit rendkívül erős alap, amelynek jelképe a templom, Isten háza.

Ovádi kiemelte, a kormány támogatóan fordul a keresztény egyházak felé, majd megköszönte Bikádi László lelkésznek a kitartást, és, hogy szívükön viseli a térség sorsát, ápolják a keresztény hagyományokat.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10 Szeretetet és elfogadást adnak és várnak Szeretetet és elfogadást adnak és várnak A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ. tegnap 13:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.