2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Megvannak az idei VEN fellépői

2022. március 21. 10:37
Pannon Egyetem
Április 25. és 30. között ismét megszervezik a Veszprémi Egyetemi Napokat, vagy ahogy sokan ismerik, a VEN-t. A fellépők között a hazai sztárok mellett egy világhírű svéd DJ is szerepel.

1969-es indulása óta a Veszprémi Egyetemi Napok a közép-dunántúli régió meghatározó hallgatói és könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát – az évtizedek alatt több tízezren vettek részt az ország első ilyen jellegű programsorozatán. 6 nap, 10-15 ezer látogató, 4 helyszín, közel 20 koncert és fellépő a hazai fesztiválok állandó szereplőivel.

Újra alkonyattól pirkad, idén a VEN - immáron 29-ik alkalommal - április 25. és 30. között.

A legutóbbi, 2019. évi VEN diákrektorát, Horváth Ádám DesztillÁdit kérdeztük arról, hogy számára mit jelent az egyetemi napok.

A VEN egyenlő boldogság, a boldogság egyenlő VEN...", de kérdezi a gólya...: "Oké, elmentek inni, olyan, mint egy fesztivál, vége lesz, jön a kövi. Miért éri meg foglalkozni ezzel ennyi ideig?". A VEN egy olyan hallgatói csapatverseny és rendezvény is egyben, ahol a közel 50 éves hagyományok ötvöződnek a jelen kor hangulatával. Egy teljes héten keresztül a feje tetejére áll Veszprém, a csapatok átveszik az uralmat az egyetem felett, az egy hetes nappali és esti programsorozatot pedig egy 2-3 hónapos felkészülés előz meg a csapatok és szervezők által. A végén pedig csak annyit mondunk, "Na, ez aztán megérte!"

A Pannon Egyetem kancellárja pannonos hallgatóként és az egyetem egykori HÖK elnökeként hosszú éveken át részese volt a fesztiválnak, egyetért abban, hogy a veszprémi egyetemi élet legrégebbi és legnagyobb rendezvénye a VEN.

Kétévente erre a hétre az egyetemi városrész felbolydul, a hallgatóból rektor lesz, a tegeződés kötelező, és az egész napos programok mellett fergeteges bulikban vehet részt valamennyi egyetemi és városi polgár. Azoknak, akik korábban még soha nem voltak részesei a VEN élményének, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen kóstoljanak bele, nem fogják megbánni! A rutinos VEN-látogatóknak pedig csak annyit üzenek, hogy továbbra is „Alkonyattól pirkad!” – mondta Csillag Zsolt, kancellár.

Veszprém város és a Pannon Egyetem szoros kapcsolatát tükrözi a VEN csapatok hagyományosan keddi, belvárosból történő látványos, csoportos bevonulása az egyetemi kampuszra, melynek célja a városlakók minél hatékonyabb bevonása a programsorozatba

Nincs olyan korosztály vagy generáció Veszprémben, akinek ne lenne legalább egy VENkalandja vagy emléke, melyre mosolyogva gondol vissza. Bízom benne, hogy az idei fesztivál is sok életre szóló kedves emléket tartogat a VEN-ezőknek - kívánt jó szórakozást Porga Gyula, polgármester.

A Pannon Egyetem egykori hallgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a pannonos hallgatók tanulmányaik során tiszteletbeli veszprémiekké válnak.

Mi veszprémiek nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyetemváros vagyunk. Ami azt jelenti, hogy nem csak az intézmény tesz minket büszkévé, hanem az egyetemisták is, akik tanulmányaik kezdetekor tiszteletbeli veszprémiekké válnak, és a sorból nem maradhat ki a VEN sem, amely évtizedek óta a legnagyobb közösségkovácsoló erő a Pannon Egyetem hallgatói és a város lakói között. A Pannon Egyetem öregdiákjaként nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben is a védnöke lehetek a rendezvénynek, amit már nagyon várunk! Jó szórakozást kívánok mindenkinek, biztos vagyok benne, hogy ismét felejthetetlen lesz.

A XXIX. Veszprémi Egyetemi Napok fellépői

BASSHUNTER, Halott Pénz, Bye Alex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, Necc Party, Truesounds, KatapultDJ, Náksi, Szecsei, Ámokfutók, Groovehouse, Krisz Rudi, Csordás Tibi, UFO Update

Idén is egy világsztárt köszönthetünk a VEN Nagyszínpadán, mégpedig a svéd énekest, producert és DJ-t, BASSHUNTER-t, akinek olyan - mára már klasszikussá vált - slágereket köszönhetünk, mint a „Now You're Gone”, az „All I Ever Wanted” vagy az „I Promised Myself”. A jegyértékesítés a mai naptól elstartolt, részletek a ven.uni-pannon.hu weboldalon! Vár minden kedves szórakozni vágyót idén is a VEN április 25. és 30. között!

vehir.hu

További cikkek

Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára
Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára
Az NKFIH és az Express Innovation Agency által támogatott Hungarian Startup University Program (HSUP) 2022 júniusában zárul. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar speciális ösztöndíjas hallgatói csapatai számára a program zárásaként 2022. június 20-án Pitch Day-t szervezett, ahol a csapatok az előző félévben továbbjutó ötleteik megvalósítását mutatták be a szakmai zsűri előtt.
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Kedden a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.
Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda
Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda
Komáromi Sándor, a Paszta vezetője, a Pannon Egyetem oktatója megkeresésünkre számos újdonságról számolt be, melyek a drámapedagógiai képzésen kívül más területeket is érintenek.
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
A szeretet és a szerelem filozófiája köré épült a Pannon Kultúrklub legutóbbi beszélgető-estje a Papírkutyában.
Más véleményen vagy? Gyere, beszélgessünk!
Más véleményen vagy? Gyere, beszélgessünk!
Képzelj el egy világot, amelyben értelmes, felnőtt beszélgetéseket folytatunk le személyeskedő fröcsögés helyett, még akkor is, ha történetesen homlokegyenest más nézetet vallunk. Utópia? Ha szerinted sem csak az lehet, akkor ott a helyed a My City Talks rendezvényén!