Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvannak az idei VEN fellépői

2022. március 21. 10:37 // Forrás: Pannon Egyetem
Április 25. és 30. között ismét megszervezik a Veszprémi Egyetemi Napokat, vagy ahogy sokan ismerik, a VEN-t. A fellépők között a hazai sztárok mellett egy világhírű svéd DJ is szerepel.

1969-es indulása óta a Veszprémi Egyetemi Napok a közép-dunántúli régió meghatározó hallgatói és könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát – az évtizedek alatt több tízezren vettek részt az ország első ilyen jellegű programsorozatán. 6 nap, 10-15 ezer látogató, 4 helyszín, közel 20 koncert és fellépő a hazai fesztiválok állandó szereplőivel.

Újra alkonyattól pirkad, idén a VEN - immáron 29-ik alkalommal - április 25. és 30. között.

A legutóbbi, 2019. évi VEN diákrektorát, Horváth Ádám DesztillÁdit kérdeztük arról, hogy számára mit jelent az egyetemi napok.

A VEN egyenlő boldogság, a boldogság egyenlő VEN...", de kérdezi a gólya...: "Oké, elmentek inni, olyan, mint egy fesztivál, vége lesz, jön a kövi. Miért éri meg foglalkozni ezzel ennyi ideig?". A VEN egy olyan hallgatói csapatverseny és rendezvény is egyben, ahol a közel 50 éves hagyományok ötvöződnek a jelen kor hangulatával. Egy teljes héten keresztül a feje tetejére áll Veszprém, a csapatok átveszik az uralmat az egyetem felett, az egy hetes nappali és esti programsorozatot pedig egy 2-3 hónapos felkészülés előz meg a csapatok és szervezők által. A végén pedig csak annyit mondunk, "Na, ez aztán megérte!"

A Pannon Egyetem kancellárja pannonos hallgatóként és az egyetem egykori HÖK elnökeként hosszú éveken át részese volt a fesztiválnak, egyetért abban, hogy a veszprémi egyetemi élet legrégebbi és legnagyobb rendezvénye a VEN.

Kétévente erre a hétre az egyetemi városrész felbolydul, a hallgatóból rektor lesz, a tegeződés kötelező, és az egész napos programok mellett fergeteges bulikban vehet részt valamennyi egyetemi és városi polgár. Azoknak, akik korábban még soha nem voltak részesei a VEN élményének, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen kóstoljanak bele, nem fogják megbánni! A rutinos VEN-látogatóknak pedig csak annyit üzenek, hogy továbbra is „Alkonyattól pirkad!” – mondta Csillag Zsolt, kancellár.

Veszprém város és a Pannon Egyetem szoros kapcsolatát tükrözi a VEN csapatok hagyományosan keddi, belvárosból történő látványos, csoportos bevonulása az egyetemi kampuszra, melynek célja a városlakók minél hatékonyabb bevonása a programsorozatba

Nincs olyan korosztály vagy generáció Veszprémben, akinek ne lenne legalább egy VENkalandja vagy emléke, melyre mosolyogva gondol vissza. Bízom benne, hogy az idei fesztivál is sok életre szóló kedves emléket tartogat a VEN-ezőknek - kívánt jó szórakozást Porga Gyula, polgármester.

A Pannon Egyetem egykori hallgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a pannonos hallgatók tanulmányaik során tiszteletbeli veszprémiekké válnak.

Mi veszprémiek nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyetemváros vagyunk. Ami azt jelenti, hogy nem csak az intézmény tesz minket büszkévé, hanem az egyetemisták is, akik tanulmányaik kezdetekor tiszteletbeli veszprémiekké válnak, és a sorból nem maradhat ki a VEN sem, amely évtizedek óta a legnagyobb közösségkovácsoló erő a Pannon Egyetem hallgatói és a város lakói között. A Pannon Egyetem öregdiákjaként nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben is a védnöke lehetek a rendezvénynek, amit már nagyon várunk! Jó szórakozást kívánok mindenkinek, biztos vagyok benne, hogy ismét felejthetetlen lesz.

A XXIX. Veszprémi Egyetemi Napok fellépői

BASSHUNTER, Halott Pénz, Bye Alex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, Necc Party, Truesounds, KatapultDJ, Náksi, Szecsei, Ámokfutók, Groovehouse, Krisz Rudi, Csordás Tibi, UFO Update

Idén is egy világsztárt köszönthetünk a VEN Nagyszínpadán, mégpedig a svéd énekest, producert és DJ-t, BASSHUNTER-t, akinek olyan - mára már klasszikussá vált - slágereket köszönhetünk, mint a „Now You're Gone”, az „All I Ever Wanted” vagy az „I Promised Myself”. A jegyértékesítés a mai naptól elstartolt, részletek a ven.uni-pannon.hu weboldalon! Vár minden kedves szórakozni vágyót idén is a VEN április 25. és 30. között!

vehir.hu
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.