Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fontos útvonal újult meg Lókúton

2022. március 27. 20:13
A községet átszelő Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. Most teljes hosszában, közel 5 km-en kapott új burkolatot a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

A Magyar Közút a Magyar Falu Program keretében újította meg a bakonyi község fő ütőerének számító Bem utcát. A beruházás meghatározó az 500 fős Lókút életében, hisz mostantól Zirc és Veszprém felé is könnyebbé vált az autózás.

-A főút megújítása szimbolikus jelentőséggel is bír nagyböjt idején– fogalmazott a vasárnapi útádadón Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid polgármester. Mint mondta, régi álom valósult meg Lókúton, hisz a Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. A választókerület jelenlevő parlamenti képviselője, Ovádi Péter kiemelte: a Magyar Közút munkájának köszönhetően a lókútiak mosantól egy minőségi változást tapasztalhatnak, ami a közlekedést illeti.

Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.

A beruházást végző Magyar Közút 1630 km-t kezel a megyében. Fekete János megyei igazgató elmondása szerint a kisebb falvakra eddig mindig kevesebb pénz jutott a központi költségvetésből, ám a kormányzati Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült forrást szerezni az 4,8 km hosszú Bem utca útburkolatának teljes megújítására.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. tegnap 10:56 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.