2022. június 27.
//
László névnap

Fontos útvonal újult meg Lókúton

A községet átszelő Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. Most teljes hosszában, közel 5 km-en kapott új burkolatot a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

A Magyar Közút a Magyar Falu Program keretében újította meg a bakonyi község fő ütőerének számító Bem utcát. A beruházás meghatározó az 500 fős Lókút életében, hisz mostantól Zirc és Veszprém felé is könnyebbé vált az autózás.

-A főút megújítása szimbolikus jelentőséggel is bír nagyböjt idején– fogalmazott a vasárnapi útádadón Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid polgármester. Mint mondta, régi álom valósult meg Lókúton, hisz a Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. A választókerület jelenlevő parlamenti képviselője, Ovádi Péter kiemelte: a Magyar Közút munkájának köszönhetően a lókútiak mosantól egy minőségi változást tapasztalhatnak, ami a közlekedést illeti.

Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.

A beruházást végző Magyar Közút 1630 km-t kezel a megyében. Fekete János megyei igazgató elmondása szerint a kisebb falvakra eddig mindig kevesebb pénz jutott a központi költségvetésből, ám a kormányzati Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült forrást szerezni az 4,8 km hosszú Bem utca útburkolatának teljes megújítására.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.