Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C

Szavazási kisokos – hova menjek, mit vigyek magammal?

2022. április 3. 4:00
A választás napján percről percre tudósítunk a fejleményekről, de először is tisztázzuk: mire lesz szükségünk a szavazáshoz?

Hol szavazhat? Alapesetben a lakhelyéhez tartozó szavazókörben – erről korábban levélben kapott értesítőt. Amennyiben ma nem tartózkodik itthon, lehetősége volt átjelentkezni az ország egy másik szavazókörébe, ebben az esetben az átjelentkezés során megjelölt kört kell felkeresnie. Amennyiben ön külföldön van, de rendelkezik hazai lakcímmel, előzetes jelentkezése alapján a legközelebbi külképviseleten voksolhat. Ebben az esetben szavazólapját a magyarországi lakcíme szerinti választókörzetbe szállítják, és itt bedobják egy felbontatlanul hagyott urnába, ezzel biztosítva a választás névtelenségét.

Mit vigyen magával? A választásokon lakcímkártyával és érvényes fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igazolhatja magát. A korábban postán kapott értesítőt nem kell magával vinnie, az csak tájékoztató jellegű. 

Meddig szavazhat? A szavazókörök reggel hatkor nyitnak és este hétkor zárnak. A szabály szerint aki záráskor sorban áll, annak még lehetősége lesz voksolni, este hét után azonban már nem lehet beállni a sorba.


Az első részvételi adatokat fél nyolc körül várhatjuk, ettől kezdve a vehiren percről percre tudósítunk a nap legfontosabb eseményeiről.

vehir.hu
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.