Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Az első szó a köszöneté

2022. április 4. 17:47
Ovádi Péter, Veszprém ismételten megválasztott fideszes országgyűlési képviselője és Porga Gyula polgármester közös sajtótájékoztatón értékelték a vasárnapi választási eredményeket. Elhangzott az is, a következő négy évben mire helyezik a hangsúlyt a fejlesztések tekintetében.

Veszprémben az országos átlag felett alakultak a részvételi adatok, a választópolgárok 75%-a ment el szavazni, ezért a felelősségteljes hozzáállásért pedig mindenképpen köszönet illeti meg a veszprémieket, emelte ki Porga Gyula a választás után immáron hagyományosan megtartott sajtótájékoztatón hétfő délután.

A városvezető külön kitért a választás lebonyolításában közreműködő hivatali alkalmazottak precíz munkájára, valamint azokra az önkéntesekre, akik pártdelegáltként ott voltak minden szavazókörben, ezzel is növelve a bizalmat a választás iránt.

Porga Gyula a sajtó nyilvánossága előtt is gratulált Ovádi Péternek, ahogy fogalmazott, minden adott ahhoz, hogy az előzőhöz hasonló sikeres négy év elé nézzen Veszprém, hiszen Ovádi személyében egy elkötelezett veszprémi került ismét az Országgyűlésbe, valamint a magyar kormány támogatását is élvezi Veszprém.

Ovádi Péter a Fidesz-KDNP jelöltjeként másodszorra kapta meg a választók bizalmát, összesen 25 295 szavazattal, amelyből 14 368 voks Veszprémből, 10 927 pedig a falvakból érkezett.

A sajtótájékoztatón az ismételten megválasztott képviselő megerősítette, hogy továbbra is egyfajta szolgálatként tekint a képviselői munkájára, amelyben számos feladat áll még előtte.

Kiderült, hétfő délelőtt már egyeztetett Porga Gyulával, ahol a városvezetővel fő prioritásokként kitértek a vasút környékének rendbetételére, az EKF-program sikeres lebonyolítására, valamint a közlekedési helyzet javítására. Ovádi ugyanakkor hozzátette, a következő ciklusban kiemelt figyelmet kapnak az olyan kisebb beruházások is, amelyek a mikrokönyezeteket fogják élhetőbbé, komfrotosabbá tenni a választókörzetben.

Továbbá a vidék sikerének egyik legfontosabb kulcsa, a Magyar Falu Program folytatásáért is lobbizni fog, aminek az előző ciklusban a Veszprém környéki települések kiváltképp a nyertesei voltak.

Továbbra is térségben fog gondolkodni és továbbra is partnerként tekint a polgármesterekre, akikkel a közös munka már elkezdődött, most pedig újabb célokat lehet megfogalmazni, mondta.

Ovádi Péter kitért a mögöttünk hagyott kampányra is. Itt név szerint megköszönte politikai ellenfeleinek, Csonka Balázsnak, Simor Istvánnak, Kovacsics Zsoltnak és Vértesi Benjáminnak a tisztességes versenyt. Mint mondta, a kampány korrekt és méltó volt Veszprémhez.

Ő is kitért a magas részvételi arányra, valamint a Fidesz-KDNP országos 2/3-os eredményére. Szerinte a kormány erős felhatalmazást kapott, a választók ezzel ismét kifejezték, hogy stabil, független és békés Magyarországot szeretnének a jövőben is.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.