Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együtt ünnepelték a húsvétot a Haszkovón

2022. április 16. 14:30
Vidám húsvéti programokkal, állatsimogatóval, tojásvadászattal, rajzpályázat díjátadóval várta a lakótelepieket és a város távolabbi részéről érkezőket is a Virágzó Veszprém Egyesület nagyszombaton a Kálvin János parkban.

Az egyesületi formában közel három éve működő szervezetnek nem ez volt az első akciója, amivel szerették volna felpezsdíteni a Haszkovó lakótelep életét. Korábban együtt ünnepelték az adventi, karácsonyi időszakot, ezúttal pedig egy vidám húsvéti forgatagot álmodtak meg.

A Haszkovó Húsvét részeként a helyiekkel közösen állították és díszítették fel a lakótelep tojásfáját a Kálvin parkban található virágos kiskert mellett, mellyel az egyesület szeretne hagyományt is teremteni. Emellett kézműves portékák, finom falatok, környékbeli neves tojásfestők alkotásaiból készült kiállítás, interaktív éneklés Dorkával, a Bónusz Klub zenés-táncos műsora, néptánc bemutató, Hatás Andrea zenés műsora, a Kabóca Bábszínház Szoknyamese című előadása, Grimm József grafikus és festőművész révén karikatúra készítés lehetőség, este koncertek és retro party is várta az érdeklődőket.

A nagyszombati mulatság idején adták át A jövő városa rajzpályázat díjait is. Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, először három évvel ezelőtt hirdették meg a pályázatot óvodások körében, ahol arra voltak kíváncsiak, hogyan látja a jövő generációja Veszprém városát, közvetlen környezetüket, a lakótelepet, ahol élnek. A felhívásra több száz alkotás érkezett be akkor, ezért idén úgy döntöttek, szintet lépnek, és ezúttal az általános iskolások számára nyitják meg a pályázatot, kitágítva az időbeli kereteket is: idén már az volt a kérdés, hogy képzelik el a gyerekek Veszprémet 50-200 év múlva.

Végül 408 pályamű érkezett be, amelyek közül a 120 legszebbet a húsvétoláson is bemutatták. Korcsoportonként (3-5. osztályosok és 6-8. osztályosok) az első három helyezett, illetve a különdíjasok pedig egy-egy különleges élményt jelentő nyereményt is átvehettek az állatkert, a sportuszoda, a gokart- és a bobpálya, valamint egyéni vállalkozók felajánlásainak köszönhetően.

Jung Edina hozzátette, a pályázatot jövőre is szeretnék megrendezni, a harmadik fordulóban azonban már nem rajzolni kell, hanem egy makettet elkészíteni bármilyen technológiával.

A díjazottaknak Grimm József a saját karikatúrájuk elkészítését is felajánlotta, de azok se maradtak hoppon, akik most nem nyertek, vagy vettek részt a pályázaton. Délután ugyanis ismét szerencsét lehetett próbálni: a szervezők közel 400 tojás elrejtésével egy óriási tojásvadászatra invitálták a gyerekeket a parkban, a legügyesebb kincsvadászokat pedig meglepetéssel jutalmazták.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.