Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

A fenntarthatóság nem egy aktuális divatirányzat

2022. április 20. 13:40 // Forrás: VKSZ Zrt.
A fenntarthatóság, azaz a rendelkezésre álló erőforrások hatékony és ésszerű kihasználása a VKSZ Zrt. filozófiája, és társadalmi felelősségvállalási programjának alapja, mely köré színes rendezvényt álmodott meg. Ez a Fenntarthatóság MindenKOR, amit idén április 23-án, szombaton szerveznek meg a Veszprémvölgyben.

Immár hatodik éve szervezi meg a veszprémi közüzemi szolgáltató, a VKSZ Zrt. tematikus rendezvényét, melyen tudatosan kiválasztott, hasonló gondolkodású partnerekkel társulva töltik meg élménnyel a Veszprémvölgyet. A szolgáltató partnereivel közösen olyan interaktív állomásokat szerveznek majd a két nap során, ahol bebizonyítják a fenntarthatóság nem egy éppen aktuális divatirányzat, hanem már nagyszüleink életében is felbukkanó és igenis tudatosan alkalmazott életvitel volt. Emellett a folyamatosan fejlődő, új irányok is előtérbe kerülnek, mint a napenergia hasznosítása vagy az elektromos járművek világa.

Mindezt kreatívan, valamint interaktív, kipróbálható eszközök segítségével, hiszen a két nap alapvető célja a játékos tanulás és szórakoztató ismeretátadás.

A Föld napja alkalmából megálmodott rendezvényen továbbra is kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság és a hulladékkezelés: a látogatók kiszámolhatják saját ökolábnyomukat, megismerkedhetnek az otthoni és az intézményekben történő komposztálással, valamint az újrahasznosítás folyamatával és a hulladékmentes hétköznapok lépéseivel is. A városi víztisztításra és a tiszta víz fontosságára a Víziközmű Múzeum hívja fel a figyelmet; a rendezvény időtartama alatt a múzeum is várja az érdeklődőket.

A programok minden korosztályt igyekeznek majd megszólítani, így például az energiagazdálkodás alapjait és a tudatos vásárlást hasznos és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg felnőttek és gyerekek egyaránt. A cél, hogy a városi ember számára közelebb hozzák a természetet és annak fenntartását.

Egyedülálló programsorozattal mutatják be, hogyan éljünk harmóniában a minket körülölelő természettel. A VKSZ Zrt-t több mint 15 partner segíti ebben, a tervek szerint pedig ezer diák és számos család érkezik majd a völgybe.

A programsorozat része, hogy valamennyi érkező pecsétgyűjtő füzettel járhatja az egyes állomáshelyeket. Az iskolák számára a V-Busz Kft. jóvoltából busszal biztosítják a völgybe történő eljutást. A rendezvény első napja, április 22. ugyanis a szervezetten érkező diákcsoportok számára lesz nyitott, míg szombatra a családokat várják.

A VKSZ Zrt. az eseményt beharangozó közleményében örömmel számolt be arról, hogy eseményüket a korábbi években több ezer ember kereste fel és nyilatkozott pozitívan a kezdeményezésükről. Időközben a rendezvény Áder János, köztársasági elnök figyelmét is felkeltette, de a Veszprém városnak Arany minősítést odaítélő, Entente Florale Europe zsűrijének elismerését, valamint az országosan sugárzott Ozone Network Televízió Zöld-díját is elnyerte. Az is óriási visszaigazolás – áll a közleményben -, hogy vannak már iskolák, melyek tematikus projektnapjaikat is ehhez a rendezvényhez igazítják.

A „Fenntarthatóság mindenKOR” rámutatott arra, hogy a mai kor embere igenis nyitott a fenntarthatóság eszméjének befogadására és gyakorlati alkalmazására. Ugyanakkor ehhez megerősítésre és támogatásra van szüksége. A VKSZ Zrt. ebben próbál segíteni, hogy saját működésén és cégfilozófiáján keresztül a nagyközönségnek is átadja a fenntarthatóság szellemiségében képviselt értékeit.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak 2022. Április 23-án, szombaton a Veszprémvölgybe.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Mégis marad a városban cserebere pont VKSZ Zrt Mégis marad a városban cserebere pont Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan. 2024. március 14. 11:30 Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz A VKSZ Zrt. jelenlegi helyén felszámolja és átgonolja jövőbeni működését az alig fél éve működő swop-boxnak, azaz cserebere pontnak, ami a körforgásos gazdaságot hivatott volna erősíteni Veszprémben. 2024. március 12. 10:11 Hallgatható kiállítás nyílt Veszprémben a Kossuth utcán Hybridart Hallgatható kiállítás nyílt Veszprémben a Kossuth utcán A Balaton-felvidékről szóló, több mint 6 méter hosszú kültéri kiállítás eddig sosem látott szemszögből vizsgálja régiónk domborzatát a Három grácia csobogó szomszédságában, a Kossuth utcán. 2023. december 1. 10:35 I can buy myself flowers: szezonális virágbolttal gazdagodott Veszprém belvárosa I can buy myself flowers: szezonális virágbolttal gazdagodott Veszprém belvárosa A legtöbb nő szereti a virágokat, és ahogy Miley Cyrus énekli, magunknak is meg tudjuk venni őket, de azért még jobban örülünk neki, ha a párunk lep meg vele bennünket. Mindkét verzió lehetséges, ráadásul fenntartható módon: a belváros legújabb virágboltja, a Szezøn a környezettudatos szemlélet mentén nyitott meg pénteken. 2023. november 17. 20:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.