Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kulturális-művészeti programját alakító utolsó jelentős pályázat

2022. április 20. 10:35 // Forrás: VEB2023
A most megjelent kulturális-művészeti pályázat nyertesei 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa címviselés évében valósíthatják meg elképzeléseiket. Az eddigi pályázati fordulók tapasztalatait leszűrve most is kétfordulós lesz a legjobb programtervek kiválasztása: az első körben május 13-ig egy, maximum két oldalas ötletterveket vár a VEB2023 EKF program; a legjobb javaslatok részleteit a május 20-án startoló második fordulóba továbbjutók dolgozhatják ki. A döntést július végén hozza meg a bíráló bizottság. A pályázat keretösszege egymilliárd forint.

Ez az utolsó olyan jelentős kulturális-művészeti pályázat, amelyen a nyertesek aktív, alakító részeseivé válhatnak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak, így igaz a régi mondás: kimarad, aki lemarad. 

A VEB2023 Zrt. pályázati rendszere a Magyarországon általánosan ismert kulturális támogatásoktól eltérően működik, kizárólag és hangsúlyosan csak a VEB2023 EKF Program megvalósításával összefüggésben nyújt támogatást. A pályázat során olyan programok kaphatnak támogatást, amelyek a következő 7 tématerületen konkrét és mérhető eredményekkel támogatják az Európa Kulturális Fővárosa céljait: 

  • irodalom,
  • színház és tánc, 
  • képzőművészet, fotóművészet és dizájn, 
  • zene (zenei programok, fesztiválok és zenei edukáció), 
  • kultúrtáj, 
  • helytörténet és kulturális emlékezet 
  • közösség és ifjúság

Az első körben május 13-ig beérkező ötletterveket értékeli a bíráló bizottság, arra is figyelve, hogy a kiemelkedő kulturális-művészeti érték mellett a kezdeményezés milyen szorosan csatlakozik a VEB2023 EKF alapértékeihez, programjához, céljaihoz. A bizottság végül csak a megvalósításra esélyes programokat engedi tovább a május 20-án induló második fordulóba. A pályázóknak ekkor kell részletesen kidolgozniuk elképzeléseiket, amelyeket június 20-ig adhatnak be. Ezek részletes kidolgozásához – a korábbiakhoz hasonlóan - személyre szabott konzultáció keretében és csoportos tájékoztató fórumokon adnak segítséget a VEB 2023 munkatársai. A részletesen kidolgozott, második fordulóra beküldött pályázatok eredményéről a VEB2023 Zrt. 2022. július 29-ig értesítést küld, ekkor derül ki, hogy mely programok színesíthetik majd az EKF jövő évi programját.

A VEB2023 EKF kulcsévéhez kapcsolódó, most megjelent kulturális és művészeti pályázatán kívül több, eltérő témájú pályázati lehetőség is nyitva áll, illetve hamarosan kiírásra kerül. Ezekről a https://veszprembalaton2023.hu/oldal/palyazatok címen található részletes információ. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.