Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Városrészi fejlesztésekről számolt be Halmay Gábor

2022. április 20. 11:55
A 11. választókerület önkormányzati képviselője kisebb, ugyanakkor jelentős fejlesztésekről számolt be szerdán.

Halmay Gábor szerint rendkívül fontos, hogy a nagyobb beruházások mellett az apróbb fejlesztések is megvalósuljanak, s erről tájékoztassa a lakókat. Elkészült a Szél utca és a Fejesvölgy utca közötti lépcső, így már biztonságosan használhatják az érintettek. A Harmat utcai járdát bár nem teljes egészében, de néhány szakaszán javították.

Ha a közösség összefog, nincs lehetetlen, hangsúlyozta Halmay, így sikerült a Palást utca melletti ösvényt kitakarítani, és nekilátni a Sintér-árok rendbe tételének.

Sebességkorlátozó intézkedést vezettek be – a helyiek kérésére –  a Kiss János utca Áchim tér felé vezető szakaszán: 30-as táblával szorítják vissza a száguldozó autókat.

Jelenleg is zajlik a Kígyó utca valamint a Festő utca rekonstrukciója, emellett a Kiskőrösi utca és a Veszprémvölgyi utca fejlesztésének tervezési szakaszánál tartanak. További terv, hogy a Takácskertben a fekvőrendőrök körül megsüllyedt talajt megjavítsák és a focipályát rendbe tegyék, akár új hálókkal, valamint a gyep rendezésével.

A Harmat utcai tér is megújul, a jól ismert kavicsfogú álteknős témája sejlik vissza majd az új téren. Szintén egyelőre tervek szintjén, de már közel áll a megvalósításhoz a Csatárhegyi új buszforduló kivitelezése.

Halmay a már megvalósult, és a közeljövőben megvalósítani kívánó tervek mellett elmondta: egy önkormányzati képviselő munkáját leginkább úgy tudja segíteni a városlakó, hogy eljuttatja hozzá igényeit. Ennek érdekében Halmay továbbra is várja a javításra, fejlesztésre váró városrészek ötleteit.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.