2022. augusztus 19.
//
Huba névnap

Beleszólnak saját jövőjükbe

Az Egyetem E épületében ülésezett szerda délután az Ifjúsági Kerekasztal.

A szervezetet azért hozták létre 2020-ban, hogy a fiataloknak lehetőségük legyen véleményt formálni, beleszólni az őket érintő döntésekbe, találkozhassanak, együtt gondolkozhassanak a döntéshozókkal – vázolt a kerekasztal céljait Hegedűs Barbara alpolgármester, aki maga is részt vett az informális keretek között zajló egyeztetésen. 

A szerda délutáni találkozó során a résztvevők játékos, kötetlen formában ismerkedtek meg egymással, majd átbeszélték az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázat részére összegyűjtött ötleteket, értékelték azokat, és megkeresték azokat a súlypontokat, amelyek mentén a város jövőbeli, a fiatalokat érintő döntései születhetnek.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú
A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú
Darvas Bence, vagyis Darb egy 16 éves veszprémi fiú, aki most kezdte bontogatni szárnyait, méghozzá a rappzene világában. Legújabb klipjéhez pedig a V-Busz egyik járműve biztosította a forgatási helyszínt.
Veszprémi fiatalok a közjóért
Veszprémi fiatalok a közjóért
Szűk egy éve pár helyi fiatal közösségbe szerveződött, ami aztán nagyon hamar intézményes formát öltött azáltal, hogy létrehozták a ProBono Veszprémért Egyesületet. Bár a civil szervezet egy latin kifejezést választott nevének, ami mögötte van nem a rétegnek számító magas kultúrát képviseli, sokkal inkább egy fiatalos, aktív, a tágabb veszprémi közösségért való tenni akarást tükrözi, ami már első akciókban is megnyilvánult. Az egyesület elnökét, Redling Andrást kérdeztük ezekről.
Hozzáláttak a Dózsavárosi Könyvtár felújításához
Hozzáláttak a Dózsavárosi Könyvtár felújításához
A héten átadták a munkaterületet, jövő márciusra megújul a Dózsavárosi Könyvtár.
Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben
Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben
Négy padányis diák, akik pár hete végeztek az érettségi vizsgáikkal úgy gondolták, nem várják meg a következő szemétszedési akciót, maguk álltak neki Veszprém egyik kedvelt zöldterületének megtisztításához.
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
A Csererdőben is végéhez közeledik a Modern Városok Programban zajló útfejlesztés első üteme.