Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C

Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson

2024. április 26. 14:04
Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen.

A Jager Holding cégcsoport száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat. Vezetője, Csatári László harmincöt évvel ezelőtt egyszemélyes vállalkozóként kezdte még műanyagipari fröccsöntőként, amivel főleg az autóipart szolgálta ki, majd saját márkájú műanyag gépészeti termékeivel jelent meg a piacon. Ma már Európa egyik legjelentősebb műanyagipari energetikai szekrénygyártója, Magyarország mellett Romániában is jelen van, ezen kívül több mint húsz országba exportálja is termékeit.

Ennek a széles portfóliónak az egyik ágát bővítette most Csatári László és lépett előre a csővezetékek gyártásában.

A nemesvámosi központ területén alig két hónap alatt bontottak el egy régi raktárépületet, majd építettek fel egy újat, ahol már el is indult a vezetékek gyártása. Mindezt ráadásul teljes egészében saját erőből. Csatári László a cég nyereségéből forgatott vissza a vállalkozásába és fejlesztette tovább azt. A beruházás egyébként 400 millió forintba került, és tizenkét új munkahelyet teremtett a Jager Pipe Kft-ben.

A csütörtöki ünnepélyes átadón a cégvezető azt mondta: abban, hogy ilyen hamar, szinte már rekordidő alatt felépülhetett az új csarnok, minden kollégájának és az összes partnerének a fejlesztésben nagy érdemei vannak.

Csatári LászlóCsatári László

Azt vallja – tette hozzá –, hogy az ideális gazdaságban Magyarországon magyar cégek gyártanak magyar termékeket a magyar embereknek, ő ebben pedig szeretne példát mutatni.

Az eseményen jelen volt számos helyi vagy környékbeli partner, cégvezető, Nemesvámos részéről Sövényházi Balázs polgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is.

Utóbbi úgy fogalmazott: Csatári László igazi polgári mentalitással vállalkozik a térségben, nem csak a helyi gazdaságot pörgeti, hanem cégének hosszú távú jövőjére is gondol, ezért nem fél beruházni, ráadásul saját erőből, ami különösen becsülendő.

A Csatári Holding válságálló – mondta a miniszter, aki méltatta a környék gazdasági stabilitását is, itt külön kiemelte Sövényházi Balázs és Ovádi Péter ezért tett erőfeszítéseit.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental technológiai vállalat veszprémi gyára idén két kategóriában jutott a döntőbe, valamint elnyerte „Az év gyártási/termelési projektje” kategória díját is, míg a cég budapesti telephelye az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményéért jubileumi oklevélben részesült – közölte közleményében a vállalat. 2024. május 31. 13:00 Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést gazdaság Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést Mit várhatnak a jövőtől a vállalkozások? Ebben a témában szervezett rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprémben kedden. 2024. május 29. 11:35 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.