Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
22°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
22°C

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2022. április 22. 11:45
Évente kétszer szokott ülésezni az Idősügyi Tanács, a tavaszi összejövetelen több fontos téma is napirendre került.

Hegedűs Barbara alpolgármester az ülés után ismertette a sajtó számára a tárgyalt pontokat. Elsőként maga az idősügyi koncepció került terítékre, melynek az önkormányzat hamarosan megkezdi felülvizsgálatát. Erre a forrás is biztosított. A legutóbbi koncepciót az Érseki Hittudományi Főiskola készítette 2012-ben, most ismét az intézmény szakembereit kérték fel a kidolgozásra.

Fotó: Gáspár GáborFotó: Gáspár Gábor

Az ülésen összegezték, hogyan képzelik el a jövőben az idősügy koncepcióját, ehhez a hozzáértők számos beszélgetést, interjút terveznek az érintettekkel. Hegedűs Barbara hozzátette, mindig aktuális kérdés, hogyan tudnák a lehető legjobban segíteni az éppen nyugdíjba vonulókat, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat.

Török Lajos / fotó: Gáspár GáborTörök Lajos / fotó: Gáspár Gábor

Szintén az értekezés tárgya volt az idei év költségvetése, amelyből két és fél millió forintot különítettek el a nyugdíjasklubok támogatására. Az alpolgármester bízik abban, hogy év közben további forrásokat tudnak majd biztosítani, de az már biztos, hogy megrendezik az önkormányzat által szervezett két nagy eseményt, az idősek napja alkalmából tartandó összejövetelt, valamint a karácsonyi rendezvényt.

Szabó Eszter
további cikkek
Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? ma 14:47 Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.