Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Szombaton a családokat várják a fenntarthatósági napra

2022. április 22. 15:06
Ismét megrendezi fenntarthatósági programját a VKSZ Zrt. Pénteken iskolás csoportokat vártak, a szombat a családoké a vidámparki tó körül zajló programokon.

Nem kedveztek az égiek a VKSZ Zrt. rendezvényének: a pénteki nyitónapon eső áztatta a Kolostorok és kertek rendezvénytér pázsitját. A nagyszabásúra tervezett nyitórendezvényt végül szűk körben, a jezsuita templomban tartották meg.

A kétnapos esemény egyben egy nagyobb projekt zárórendezvénye is, melyet a “Veszprém az Élhető Város” Helyi Akciócsoport pályázata révén finanszíroztak. Ferenczy Gábor, az akciócsoport munkaszervezet-vezetője hangsúlyozta: a csoport célja a helyi identitást erősítő, környezet- és egészségtudatos kezdeményezések felkarolása. Erre a célra 45 millió forintos keretösszeggel hirdettek pályázatot, ahol az öt nyertes között a VKSZ Zrt. is szerepel – részükre 9,9 millió forintos támogatást ítélt meg a helyi bírálóbizottság és a Pénzügyminisztérium mint irányító hatóság. 

Ferenczy Gábor, Temesvári BalázsFerenczy Gábor, Temesvári Balázs

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója a projektet bemutatva az edukáció, ismeretterjesztés, szemléletformálás jelentőségére mutatott rá. A projekt keretében iskolai kitelepüléseket szerveztek, kiadványokat jelentettek meg, nyílt napot rendeztek a hulladékudvarban valamint a Fenntarthatóság mindenkor családi napot is megrendezték 15 partner bevonásával. 

Pénteken, miután a kezdeti eső alábbhagyott, a várt diákcsoportok is megérkeztek a Séd-völgybe, szombaton pedig már nyitottabb programmal – és az előrejelzések szerint kedvezőbb időjárási körülmények között – a családokat várják a vidámparki tó mellett. 

Fotók: Egyed Melinda

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Kisautó segíti a közelekdést a sírok között VKSZ Zrt Kisautó segíti a közelekdést a sírok között Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. tegnap 16:38 Mégis marad a városban cserebere pont VKSZ Zrt Mégis marad a városban cserebere pont Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan. 2024. március 14. 11:30 Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz A VKSZ Zrt. jelenlegi helyén felszámolja és átgonolja jövőbeni működését az alig fél éve működő swop-boxnak, azaz cserebere pontnak, ami a körforgásos gazdaságot hivatott volna erősíteni Veszprémben. 2024. március 12. 10:11 Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel A gyártóknak június végéig kell lecserélniük a csomagolóanyagokat, fokozatosan jelennek meg az üzletek polcain a betétdíjas, visszaváltható palackok. 2024. január 10. 15:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.