2023. március 24.
//
Gábor névnap

Orvostechnikai eszközt kapott a Csolnoky Ferenc Kórház

A Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány közreműködése nyomán új orvostechnikai eszközöket adományozott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrum számára.

A részletekről csütörtök reggel számoltak be, noha az adomány, vagyis az orvostechnikai eszközök már egy ideje használatban vannak, de a járványhelyzet miatt korábban nem volt lehetőség az ünnepélyes átadásra.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A kórház főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetét fejezte ki az adományért, s a társadalmi szerepvállalásért, valamint hozzátette, cél, hogy minél korszerűbb eszközökkel tudjanak segítséget nyújtani. A Gyermekgyógyászati Centrum munkatársai elkötelezetten dolgoznak Veszprém megye gyermekeinek ellátásáért, a kapott adományból pedig még professzionálisabban járhatnak majd el.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A két orvostechnikai eszközről részletesen dr. Tenk Tamás főorvos számolt be: az egyik műszer egy mobil szaturációmérő eszköz, mely a beteg gyermekek pulzusszámát és vérük oxigéntelítettségét méri. A gyermek ujjára felhelyezhető kis mérő segítségével az orvosok az állapotukról pontos, folyamatos visszajelzést kapnak. Mivel az eszköz mobilis, így kiválóan alkalmas a vizsgálatokra, a kisgyermekek műtőbe történő szállítása közben, de a betegágy mellett is használható.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A másik eszköz egy kékfényterápiás lap, mely az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgál. Hideg fényt bocsát ki, hőt nem, ezért az újszülött közvetlenül a lapra fektethető.

Az adományozási folyamatban közreműködő Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a mentési feladatok mellett adományok gyűjtéséből és az adó 1%-ának felajánlásaiból származó forrásait a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekellátásának támogatására fordítja.  

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A tavalyi évben az országosan megrendezett jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 64,2 millió forintnyi orvosi eszközt adományozott a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az adományok 19 kórház gyermekosztályára jutottak el. A csütörtöki ünnepélyes átadáson Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adományozó okiratot adott át dr. Töreki-Vörös Ibolya részére. Fejes hangsúlyozta, továbbra is adományokkal szeretné segíteni az orvosok munkáját, és a gyermekek gyógyulását.

Szabó Eszter

További cikkek

Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
A negyvennapos húsvéti böjt utolsó szakaszához érkeztünk, amit sokan vallási meggyőződésből tartanak be, de egészségügyi, sőt még spirituális megfontolásból is lehet böjtölni. Arról nem is beszélve, hogy ennek az önmegtartóztatásnak is több formája ismert. De vajon mennyire tartják a veszprémiek a böjtöt? Cikkünkben megmutatjuk rövid közvéleménykutatásunk eredményét. A böjt élettani hatásait pedig a szakértő, Nyikos Ráhel dietetikus válaszolja meg.
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Két projektről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő Nemesvámoson.
Különös állatok jelentek meg Márkó mellett
Különös állatok jelentek meg Márkó mellett
Nem egy eddig ismeretlen emlőst fedezett fel szemfüles fotósunk a Márkó melletti erdő szélén, mégis ritkaság számba megy a természetben az, amit látott.
Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
A Veszprém TV az Európa Kulturális Főváros program keretében lehetőséget kapott, hogy megvalósítsa már régóta dédelgetett álmát, egy bárki számára elérhető weboldal létrehozását, ami az elmúlt három évtized archív felvételeit gyűjti össze és teszi kereshetővé a fontosabb pillanatokat. Az archívum mostanra már elérhető és folyamatosan bővülni fog.
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
Egy ország stabilitása akkor biztosított, ha a civil társadalom, a kormányzat és a katonaság képzeletbeli háromszöge egyensúlyban van, mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz, altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szerda délelőtt a Pannon Egyetemen tartott előadásában. Kitért arra is, milyen stratégiai lehetőségei vannak Magyarországnak akkor, amikor a szomszédban éppen két azonos kultúrájú és történelmű ország áll háborúban egymással, valamint több információt is megosztott a hallgatókkal a javában zajló magyar haderőfejlesztés részleteiről.