2022. december 8.
//
Mária névnap

Orvostechnikai eszközt kapott a Csolnoky Ferenc Kórház

A Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány közreműködése nyomán új orvostechnikai eszközöket adományozott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrum számára.

A részletekről csütörtök reggel számoltak be, noha az adomány, vagyis az orvostechnikai eszközök már egy ideje használatban vannak, de a járványhelyzet miatt korábban nem volt lehetőség az ünnepélyes átadásra.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A kórház főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetét fejezte ki az adományért, s a társadalmi szerepvállalásért, valamint hozzátette, cél, hogy minél korszerűbb eszközökkel tudjanak segítséget nyújtani. A Gyermekgyógyászati Centrum munkatársai elkötelezetten dolgoznak Veszprém megye gyermekeinek ellátásáért, a kapott adományból pedig még professzionálisabban járhatnak majd el.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A két orvostechnikai eszközről részletesen dr. Tenk Tamás főorvos számolt be: az egyik műszer egy mobil szaturációmérő eszköz, mely a beteg gyermekek pulzusszámát és vérük oxigéntelítettségét méri. A gyermek ujjára felhelyezhető kis mérő segítségével az orvosok az állapotukról pontos, folyamatos visszajelzést kapnak. Mivel az eszköz mobilis, így kiválóan alkalmas a vizsgálatokra, a kisgyermekek műtőbe történő szállítása közben, de a betegágy mellett is használható.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A másik eszköz egy kékfényterápiás lap, mely az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgál. Hideg fényt bocsát ki, hőt nem, ezért az újszülött közvetlenül a lapra fektethető.

Az adományozási folyamatban közreműködő Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a mentési feladatok mellett adományok gyűjtéséből és az adó 1%-ának felajánlásaiból származó forrásait a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekellátásának támogatására fordítja.  

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A tavalyi évben az országosan megrendezett jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 64,2 millió forintnyi orvosi eszközt adományozott a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az adományok 19 kórház gyermekosztályára jutottak el. A csütörtöki ünnepélyes átadáson Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adományozó okiratot adott át dr. Töreki-Vörös Ibolya részére. Fejes hangsúlyozta, továbbra is adományokkal szeretné segíteni az orvosok munkáját, és a gyermekek gyógyulását.

Szabó Eszter

További cikkek

Ha hó nincs, motoron érkezik a Mikulás
Ha hó nincs, motoron érkezik a Mikulás
Gyerekek számára tette szebbé Mikulás napját a Veszprémi Motoros Egyesület.
Nagy aktivitás mellett zajlik az állatvédelmi témahét
Nagy aktivitás mellett zajlik az állatvédelmi témahét
December 5-9 között zajlik országosan az állatvédelmi témahét, amit Ovádi Péter, a területért felelős kormánybiztos hirdetett meg, célja pedig, hogy az iskolák tematikus tanórák és foglalkozások keretében ráirányítsák a figyelmet az állatvédelemre és a tudatos állattartásra. Veszprémben és a térségben is több intézmény kapcsolódott a felhíváshoz, szerda reggel a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában is több ilyen, a helyi adottságokra rászabott program indult el.
Gulyás Gergely: a szankciók miatt kell kivezetni a benzinárstopot
Gulyás Gergely: a szankciók miatt kell kivezetni a benzinárstopot
A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten.
A veszprémi néma nők félelmet keltettek a szolgalelkű hatalom kiszolgálóiban
A veszprémi néma nők félelmet keltettek a szolgalelkű hatalom kiszolgálóiban
December 6-án hagyományos jelleggel megtartották az 1956-os veszprémi néma nőtüntetésre való megemlékezést az Óváros téren. Az ünnepségen elhangzott: Veszprém első vidéki városként csatlakozott a tüntetéshez, ahol a felejtés ellen, az élet nevében emelték fel a hangjukat az elődök.
Meglepő helyeken tűnt fel a Mikulás ma Veszprémben
Meglepő helyeken tűnt fel a Mikulás ma Veszprémben
Szánkó helyett buszon, de még kukásautón is utazott a Mikulás Veszprémben december 6-án.