Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C

Orvostechnikai eszközt kapott a Csolnoky Ferenc Kórház

2022. április 29. 12:00
A Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány közreműködése nyomán új orvostechnikai eszközöket adományozott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrum számára.

A részletekről csütörtök reggel számoltak be, noha az adomány, vagyis az orvostechnikai eszközök már egy ideje használatban vannak, de a járványhelyzet miatt korábban nem volt lehetőség az ünnepélyes átadásra.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A kórház főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetét fejezte ki az adományért, s a társadalmi szerepvállalásért, valamint hozzátette, cél, hogy minél korszerűbb eszközökkel tudjanak segítséget nyújtani. A Gyermekgyógyászati Centrum munkatársai elkötelezetten dolgoznak Veszprém megye gyermekeinek ellátásáért, a kapott adományból pedig még professzionálisabban járhatnak majd el.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A két orvostechnikai eszközről részletesen dr. Tenk Tamás főorvos számolt be: az egyik műszer egy mobil szaturációmérő eszköz, mely a beteg gyermekek pulzusszámát és vérük oxigéntelítettségét méri. A gyermek ujjára felhelyezhető kis mérő segítségével az orvosok az állapotukról pontos, folyamatos visszajelzést kapnak. Mivel az eszköz mobilis, így kiválóan alkalmas a vizsgálatokra, a kisgyermekek műtőbe történő szállítása közben, de a betegágy mellett is használható.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A másik eszköz egy kékfényterápiás lap, mely az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgál. Hideg fényt bocsát ki, hőt nem, ezért az újszülött közvetlenül a lapra fektethető.

Az adományozási folyamatban közreműködő Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a mentési feladatok mellett adományok gyűjtéséből és az adó 1%-ának felajánlásaiból származó forrásait a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekellátásának támogatására fordítja.  

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

A tavalyi évben az országosan megrendezett jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 64,2 millió forintnyi orvosi eszközt adományozott a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az adományok 19 kórház gyermekosztályára jutottak el. A csütörtöki ünnepélyes átadáson Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adományozó okiratot adott át dr. Töreki-Vörös Ibolya részére. Fejes hangsúlyozta, továbbra is adományokkal szeretné segíteni az orvosok munkáját, és a gyermekek gyógyulását.

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.