2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Elismerések a rend védelméért tett erőfeszítésekért

2022. május 1. 10:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
Szent György nap alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységükért elismerésben részesítették a megyei rendőröket péntek délelőtt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlésen a rendőrök mellett díjaztak helyi szervezeteket és civil személyeket is a bűnmegelőzésért végzett munkájukért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. április 29-én rendezte meg a Rendőrség-napja alkalmából az ünnepi állománygyűlést. Az ünnepségen dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adott át elismeréseket azoknak a kollégáinak, akik példaértékű szakmai munkát végeztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette a főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat állományából Király Enikő r. őrnagyot alezredessé, a Pápai Rendőrkapitányságról Derczó Zoltán r. őrnagyot alezredessé, valamint az Ajkai Rendőrkapitányság állományából Timár Krisztián r. őrnagyot alezredessé. A három rendőr a Veszprém megyei ünnepségen vehette át az előléptetésükről szóló parancsot. Soron kívül előléptette továbbá a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Pap Gergely r. főhadnagyot századossá, aki az elismerést az Országos Rendőr-főkapitányság központi ünnepségén kaphatta meg.

2021. évben „az év rendészeti tevékenységéért” és az „az év rendőrkapitánysága” díj nyertese a Pápai Rendőrkapitányság, „az év bűnügyi tevékenységéért” díj jutalmazottja pedig a Veszprémi Rendőrkapitányság lett.

Az „Év Vezetője” díjat a Tapolcai Rendőrkapitányság állományából, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, Szoboszlainé dr. Szabó Szilvia r. alezredes asszony vehette át.

Az „Év Bűnügyi Munkatársa” a Várpalotai Rendőrkapitányság állományából Szalai Laura r. hadnagy fővizsgáló lett.

Az „Év Rendészeti Munkatársa” díjat a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Tóth-Danhardt Ágnes r. főtörzsőrmester járőrparancsnok érdemelte ki.

Az „Év Rendvédelmi Igazgatási Alkalmazottja” díjat szintén a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából nyerte el Pichlerné Szalai Beatrix ügyintéző.

Az elmúlt években több önkormányzat is elismerő díjat alapított a példamutató rendőri munka elismeréseként a főkapitányság illetékességi területén, amelyeket a rendőrségi ünnepségen adtak át az önkormányzati vezetők.

2021. évre vonatkozóan az alábbi elismerések kerültek kiosztásra:

„Év Veszprémi Rendőre” díj: Mészáros Gábor r. százados (Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztály alosztályvezető).

Mészáros Gábor rendőr százados 2010-ben lépett szolgálatba a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ahol a Vizsgálati Osztály vizsgálójaként több veszprémi és az agglomerációhoz tartozó lakásbetörés, lopás, csalássorozat felderítésében, illetve eredményes vizsgálatában vett részt. Szakmai tudása és személyisége elismeréseként 2019. évtől kezdődően alosztályvezetői beosztásba került. A Vizsgálati Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetőjeként munkához való hozzáállásával, eredmény centrikusságával, személyes példát mutat kollégáinak. Többgyermekes családapaként rendkívül fontos számára, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén élő családok lakóhelyükre, mint az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb magyarországi területre tekintsenek, a gyermekek barátságos környezetben szocializálódjanak, a közterületeken rend uralkodjon. Munkája során tanúbizonyságot tett szakmai felkészültségéről, hivatástudatáról. Kiemelkedően magas színvonalú munkavégzése, kimagasló eredményei révén elévülhetetlen érdemeket szerzett a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi szakterületi állománya körében. Szakmai felkészültségével, több éves gyakorlati ismereteivel aktívan járul hozzá Veszprém város közrendjének védelméhez, a kapitányság bűnügyi eredményeihez.

Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány

„Pápa Város Rendőre” díj: Sipőcz László r. törzszászlós Sipőcz László r. törzszászlós (szolgálatirányító parancsnok),

„Ajka Város Rendőre” díj: Jaksics Tamás r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportvezető),

„Balatonfüred Város Rendőre” díj: Stumpf József Lajos r. főtörzszászlós (körzeti megbízott),

„Várpalota Város Rendőre” díj: Régi Károly r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportparancsnok),

„Balatonalmádi Város Rendőre” díj: Miskolczi Roland Krisztián r. főtörzszászlós (Rendészeti Osztály szolgálatirányító parancsnok),

„Devecser Város Rendőre” díj: Vajda Sándor r. főtörzszászlós (körzeti megbízott).

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által 2016-ban alapított „Dr. Komjáthy László-díjat” három kategóriában ítélték oda. Civil kategóriában Lipp Adrienn, szervezet kategóriában a Méz Rádiót üzemeltető Veszprém Rádió Kft. rendvédelmi szerv kategóriában pedig Orsós Károly r. őrnagy Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója vehette át a díjat.

Hajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjatHajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjat

Az ünnepségen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság számos további dolgozója részesült elismerésben.

vehir.hu

További cikkek

Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Szombat délután a Hangvilla színháztermében került megrendezésre az ünnepi koncert.
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
November 19-20-án zajlott a Minipályázatok első fordulójának zsűrizése: 113 pályázatból 58 nyertest választott az önkéntes társadalmi zsűri.
Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Bár az időjárás csak a késő őszt idézi, dátum szerint már advent első hétvégéjét ünnepli a keresztény kultúrkör. Ehhez kapcsolódva Veszprémben a hagyományos adventi vásár programjait kibővítve idén már koncertsorozattal is készültek a belvárosban.
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet pénteki rendezvényével a Zonta klub.
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
A mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet minden valószínűséggel jóváhagyják, és az év végéig Magyarország meg tudja kötni az Európai Bizottsággal (EB) azokat a megállapodásokat, amelyek nyomán megérkezhetnek az uniós források, vagyis nem veszít pénzt Magyarország - jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön sajtóbeszélgetésen Budapesten.