Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Elismerések a rend védelméért tett erőfeszítésekért

2022. május 1. 10:50 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
Szent György nap alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységükért elismerésben részesítették a megyei rendőröket péntek délelőtt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlésen a rendőrök mellett díjaztak helyi szervezeteket és civil személyeket is a bűnmegelőzésért végzett munkájukért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. április 29-én rendezte meg a Rendőrség-napja alkalmából az ünnepi állománygyűlést. Az ünnepségen dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adott át elismeréseket azoknak a kollégáinak, akik példaértékű szakmai munkát végeztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette a főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat állományából Király Enikő r. őrnagyot alezredessé, a Pápai Rendőrkapitányságról Derczó Zoltán r. őrnagyot alezredessé, valamint az Ajkai Rendőrkapitányság állományából Timár Krisztián r. őrnagyot alezredessé. A három rendőr a Veszprém megyei ünnepségen vehette át az előléptetésükről szóló parancsot. Soron kívül előléptette továbbá a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Pap Gergely r. főhadnagyot századossá, aki az elismerést az Országos Rendőr-főkapitányság központi ünnepségén kaphatta meg.

2021. évben „az év rendészeti tevékenységéért” és az „az év rendőrkapitánysága” díj nyertese a Pápai Rendőrkapitányság, „az év bűnügyi tevékenységéért” díj jutalmazottja pedig a Veszprémi Rendőrkapitányság lett.

Az „Év Vezetője” díjat a Tapolcai Rendőrkapitányság állományából, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, Szoboszlainé dr. Szabó Szilvia r. alezredes asszony vehette át.

Az „Év Bűnügyi Munkatársa” a Várpalotai Rendőrkapitányság állományából Szalai Laura r. hadnagy fővizsgáló lett.

Az „Év Rendészeti Munkatársa” díjat a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Tóth-Danhardt Ágnes r. főtörzsőrmester járőrparancsnok érdemelte ki.

Az „Év Rendvédelmi Igazgatási Alkalmazottja” díjat szintén a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából nyerte el Pichlerné Szalai Beatrix ügyintéző.

Az elmúlt években több önkormányzat is elismerő díjat alapított a példamutató rendőri munka elismeréseként a főkapitányság illetékességi területén, amelyeket a rendőrségi ünnepségen adtak át az önkormányzati vezetők.

2021. évre vonatkozóan az alábbi elismerések kerültek kiosztásra:

„Év Veszprémi Rendőre” díj: Mészáros Gábor r. százados (Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztály alosztályvezető).

Mészáros Gábor rendőr százados 2010-ben lépett szolgálatba a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ahol a Vizsgálati Osztály vizsgálójaként több veszprémi és az agglomerációhoz tartozó lakásbetörés, lopás, csalássorozat felderítésében, illetve eredményes vizsgálatában vett részt. Szakmai tudása és személyisége elismeréseként 2019. évtől kezdődően alosztályvezetői beosztásba került. A Vizsgálati Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetőjeként munkához való hozzáállásával, eredmény centrikusságával, személyes példát mutat kollégáinak. Többgyermekes családapaként rendkívül fontos számára, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén élő családok lakóhelyükre, mint az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb magyarországi területre tekintsenek, a gyermekek barátságos környezetben szocializálódjanak, a közterületeken rend uralkodjon. Munkája során tanúbizonyságot tett szakmai felkészültségéről, hivatástudatáról. Kiemelkedően magas színvonalú munkavégzése, kimagasló eredményei révén elévülhetetlen érdemeket szerzett a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi szakterületi állománya körében. Szakmai felkészültségével, több éves gyakorlati ismereteivel aktívan járul hozzá Veszprém város közrendjének védelméhez, a kapitányság bűnügyi eredményeihez.

Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány

„Pápa Város Rendőre” díj: Sipőcz László r. törzszászlós Sipőcz László r. törzszászlós (szolgálatirányító parancsnok),

„Ajka Város Rendőre” díj: Jaksics Tamás r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportvezető),

„Balatonfüred Város Rendőre” díj: Stumpf József Lajos r. főtörzszászlós (körzeti megbízott),

„Várpalota Város Rendőre” díj: Régi Károly r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportparancsnok),

„Balatonalmádi Város Rendőre” díj: Miskolczi Roland Krisztián r. főtörzszászlós (Rendészeti Osztály szolgálatirányító parancsnok),

„Devecser Város Rendőre” díj: Vajda Sándor r. főtörzszászlós (körzeti megbízott).

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által 2016-ban alapított „Dr. Komjáthy László-díjat” három kategóriában ítélték oda. Civil kategóriában Lipp Adrienn, szervezet kategóriában a Méz Rádiót üzemeltető Veszprém Rádió Kft. rendvédelmi szerv kategóriában pedig Orsós Károly r. őrnagy Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója vehette át a díjat.

Hajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjatHajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjat

Az ünnepségen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság számos további dolgozója részesült elismerésben.

vehir.hu
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az EB-t Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az EB-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. ma 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.