2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke

2022. április 30. 15:22
Több másik veszprémi iskolával együtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagtak a végzős diákok szombat délelőtt. Az ünnepségen a hagyományok szerint a búcsúzó osztályok feltűzték az iskola zászlajára a szalagot, valamint emléktáblát is elhelyeztek az udvaron az általuk választott idézettel.

Jövő héten kezdetét veszik az írásbeli érettségik, ez a hét azonban még a ballagásról szólt számos veszprémi intézményben is. Szombat délelőtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagott a négy végzős osztály, akiket az iskola vezetése, valamint alsóbb évfolyamok is elbúcsúztattak.

A végzősöknek innentől már a saját céljaikat kell követniük, hangzott el a búcsúztatóban, amit először a 11. évfolyamból mondtak az érettségi előtt álló diákoknak. Itt is elhangzott az az örök érvényű igazság, ami ezek szerint már tizenéves korban kikristályosodik a diákok előtt, miszerint a középiskolás évek hozzák egy ember életében a legtöbb maradandó élményt és itt köttetnek a legmélyebb barátságok is.

A Vetési ünnepségén hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a búcsúzú diákokban is, erre Békési Sára, végzős diák erősített rá beszédében, aki kiemelte, immáron célegyenesben vannak középiskolás éveikben, de egész eddig és most, az érettségi előtt is az tartja bennük a lelket, hogy együtt vannak és közösen kell szembenézniük a kihívásokkal.

Az iskola igazgatója, Szűcs Attila úgy fogalmazott, 5 évvel ezelőtt, amikor a diákok elkezdték gimnáziumi éveiket még ismeretlen volt számukra az iskola, mára viszont az otthonukká váltak ezek a falak, amiket most itt kell hagyniuk. Az igazgató arra kérte a ballagókat, látogassanak idővel vissza az intézménybe, meséljék el, hogy merre járnak, hol tartanak az életben, hiszen az anyaintézménnyel a kapocs örökre megmarad. Ahogy fogalmazott: az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke.

A ballagási ünnepségen a Vetési hagyományai szerint a végzős évfolyam feltűzte a szalagját az iskola zászlajára, majd az osztályok egyenként kirakták az emléktáblájukat az iskola udvarán, amelyre különböző, rájuk jellemző idézeteket írtak fel. Az egyik ilyen szöveg az olasz írótól, Alessandro Bariccótól származott, miszerint „Milyen szép, ha minden tengerhez, mely ránk vár, van egy folyó a számunkra.”

 

Képek
Hajas Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.