Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Fejezzük ki a szeretetünket minden nap édesanyánk felé!

2022. május 8. 12:10
Egy héttel a hivatalos dátum után, de méltón ünnepelve hívta anyák napi megemlékezésre a veszprémieket a Lokálpatrióták a Városért Egyesület és a Virágzó Veszprém Egyesület a Haszkovó városrészben, egyben azt is üzenve: naptól függetlenül bármikor kifejezhetjük hálánkat édesanyánknak.

2006-ban a Lokálpatrióták és Bene Sándor kezdeményezésére készült el Raffay Béla „Anya gyermekével” című szobra; ide hívta ezúttal is ünneplésre az egyesület a családokat, s köszöntötte egy-egy szál virággal az édesanyákat, illetve egy kis süteménnyel kedveskedett nekik vasárnap.

Az eseményen részt vett és ünnepi beszédet mondott Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki úgy fogalmazott, szimbolikus a szobor és az is, hogy ma találkoztak megünnepelni az édesanyákat, nem pedig egy héttel korábban, a hivatalos napon. „Ma mégis rájuk gondolunk, ahogy az év minden napján eszünkbe kellene, hogy jussanak. Hiszen egyvalaki van ezen a földön, aki fogantatásunk pillanatától velünk van és egészen az elmúlás napjáig őszintén, feltétel nélkül szeret bennünket, az pedig az édesanyánk.

Úgy védelmez, még felnőttként is, ahogy jelképesen ez a szobor öleli körbe gyermekét. Mi pedig igazán csak az édesanyánk ölelésében érezhetjük olyan biztonságban magunkat, ahogy a kisgyermek is ebben a kompozícióban.

Nem szükséges ahhoz az anyák napja, hogy mindezt megéljük, vagy ahhoz, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy még él az édesanyánk, mindezt mi is érzékeltessük vele. Hiszen bár sohasem tudjuk meghálálni édesanyánknak mindazt, amit értünk tett ezen a világon, arra igenis képesek vagyunk, mi több, kötelességünk is, hogy elmondjuk szavakkal, tettekkel, hogy mit érzünk mi magunk is” – hangsúlyozta.

A képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a Haszkovó közössége nem csak nemzeti ünnepeinket, nem csak a tavaszt, vagy éppen a karácsonyt ünnepli meg, hanem az olyan egyszerű, ám annál mélyebb tartalommal bíró ünnepeket is, mint amilyen az anyák napja. „Ez pedig még egy bizonyítéka annak, amit már oly sokszor kiemeltünk, hogy ebben a városrészben milyen erős, összetartó közösség működik. Akik képesek együtt megélni az örömöket, képesek együtt tisztelegni nemzeti nagyjaink, sorsfordító történelmi eseményeink emlékezetén, de ugyanúgy képesek közösen átélni az olyan meghitt pillanatokat is, mint amilyen az anyák napja valójában.

Köszönöm mindazoknak, akik fáradhatatlanul tesznek ezért a közösségért. Fiataloknak, időseknek, édesapáknak és édesanyáknak, és jelen esetben kiemelve a Lokálpatriótákat is.

Kívánok mindannyiuknak a jövőben is hasonlóan meghitt találkozásokat, közös összejöveteleket és jó egészséget a mindennapokban” – zárta gondolatait a képviselő.

Nem a Haszkovó közössége volt egyébként az egyetlen, akik ma köszöntötték az édesanyákat: bár nálunk hivatalosan május első vasárnapja anyák napja, a világ számos pontján egy héttel később, május második vasárnapján tartják az ünnepet.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az EB-t Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az EB-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. ma 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.