Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejezzük ki a szeretetünket minden nap édesanyánk felé!

2022. május 8. 12:10
Egy héttel a hivatalos dátum után, de méltón ünnepelve hívta anyák napi megemlékezésre a veszprémieket a Lokálpatrióták a Városért Egyesület és a Virágzó Veszprém Egyesület a Haszkovó városrészben, egyben azt is üzenve: naptól függetlenül bármikor kifejezhetjük hálánkat édesanyánknak.

2006-ban a Lokálpatrióták és Bene Sándor kezdeményezésére készült el Raffay Béla „Anya gyermekével” című szobra; ide hívta ezúttal is ünneplésre az egyesület a családokat, s köszöntötte egy-egy szál virággal az édesanyákat, illetve egy kis süteménnyel kedveskedett nekik vasárnap.

Az eseményen részt vett és ünnepi beszédet mondott Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki úgy fogalmazott, szimbolikus a szobor és az is, hogy ma találkoztak megünnepelni az édesanyákat, nem pedig egy héttel korábban, a hivatalos napon. „Ma mégis rájuk gondolunk, ahogy az év minden napján eszünkbe kellene, hogy jussanak. Hiszen egyvalaki van ezen a földön, aki fogantatásunk pillanatától velünk van és egészen az elmúlás napjáig őszintén, feltétel nélkül szeret bennünket, az pedig az édesanyánk.

Úgy védelmez, még felnőttként is, ahogy jelképesen ez a szobor öleli körbe gyermekét. Mi pedig igazán csak az édesanyánk ölelésében érezhetjük olyan biztonságban magunkat, ahogy a kisgyermek is ebben a kompozícióban.

Nem szükséges ahhoz az anyák napja, hogy mindezt megéljük, vagy ahhoz, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy még él az édesanyánk, mindezt mi is érzékeltessük vele. Hiszen bár sohasem tudjuk meghálálni édesanyánknak mindazt, amit értünk tett ezen a világon, arra igenis képesek vagyunk, mi több, kötelességünk is, hogy elmondjuk szavakkal, tettekkel, hogy mit érzünk mi magunk is” – hangsúlyozta.

A képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a Haszkovó közössége nem csak nemzeti ünnepeinket, nem csak a tavaszt, vagy éppen a karácsonyt ünnepli meg, hanem az olyan egyszerű, ám annál mélyebb tartalommal bíró ünnepeket is, mint amilyen az anyák napja. „Ez pedig még egy bizonyítéka annak, amit már oly sokszor kiemeltünk, hogy ebben a városrészben milyen erős, összetartó közösség működik. Akik képesek együtt megélni az örömöket, képesek együtt tisztelegni nemzeti nagyjaink, sorsfordító történelmi eseményeink emlékezetén, de ugyanúgy képesek közösen átélni az olyan meghitt pillanatokat is, mint amilyen az anyák napja valójában.

Köszönöm mindazoknak, akik fáradhatatlanul tesznek ezért a közösségért. Fiataloknak, időseknek, édesapáknak és édesanyáknak, és jelen esetben kiemelve a Lokálpatriótákat is.

Kívánok mindannyiuknak a jövőben is hasonlóan meghitt találkozásokat, közös összejöveteleket és jó egészséget a mindennapokban” – zárta gondolatait a képviselő.

Nem a Haszkovó közössége volt egyébként az egyetlen, akik ma köszöntötték az édesanyákat: bár nálunk hivatalosan május első vasárnapja anyák napja, a világ számos pontján egy héttel később, május második vasárnapján tartják az ünnepet.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.