Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

2022. május 16. 15:55 // Forrás: MTI
Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.

A Fidesz elnökét - aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget - 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor - akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Köszönőbeszédében a miniszterelnök úgy fogalmazott: „Nem felejtettem el, hogy a felhatalmazás a választópolgároktól jön. Az elmúlt években igyekeztem a legjobb tudásom szerint végezni a munkámat."

Orbán Viktor rámutatott: a kormányfő elsőrendű felelőssége, hogy elgondolja, milyen idők várnak ránk, és felkészítse erre a magyarokat. Szerinte mindaz, ami 2020 óta kibontakozóban van, egyetlen irányba mutat: Európa és a nyugati ember a veszélyek korába lépett.

Mint mondta, egy háborús évtized képe bontakozik ki a szemünk előtt, de első helyen Magyarország biztonsága áll. Az ukrán-orosz háborúnak nem kellett volna elkezdődnie. Európának most semmilyen eszköze nincs a szomszédjában zajló háború kezelésére. Magyarország az egység érdekében nem akadályozza meg a szankciókat egészen addig, míg azok nem veszélyeztetik Magyarország energiabiztonságát.

A miniszterelnök szerint az oroszok végtelenítettek a háborút, az amerikaiak pedig Ukrajna korlátlan hadianyag és hadieszköz finanszírozása mellett döntöttek – ez így együtt a lehető legrosszabb kombináció. Ezért a háború még folytatódni fog, és állandó fenyegetést jelent Magyarországra. Magyarországnak pedig az az érdeke, hogy kimaradjon ebből a konfliktusból. Hozzátette, támogatjuk Ukrajnát és segíteni fogjuk az ukrán menekülteket.

Fotó: Máthé Zoltán / MTIFotó: Máthé Zoltán / MTI

Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan amilyen, hanem azért, amilyen lehetne

Magyarország az Európai Unió tagja, és Orbán Viktor szerint érdekünk, hogy az előttünk álló évtizedben ez így is maradjon. Brüsszel azonban Magyarország és a tagállamok hatásköreinek visszaszorítására igyekszik. Brüsszel visszaél a hatalmával, és olyan dolgokat akar rákényszeríteni, ami tőlünk idegen. Mi azonban továbbra sem engedjük be a migránsokat, nem engedünk a gender-ideológiáknak, és nem fogadunk el olyan gazdasági intézkedéseket, melyek tönkre tennék a magyar családokat. „Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan amilyen, hanem azért, amilyen lehetne.” – mondta.

Az évtized kihívásaira tehát a válasz egy nemzeti alapokon álló, és sikeres gazdaságpolitika lehet. „A kibontakozó európai gazdasági válság idején is vállalnunk kell és vállalom, hogy Magyarország előre fog menni és nem hatra. Vállalom, hogy megvédjük a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjak értékét és a rezsicsökkentést is. Vagyis mindenkinek lesz munkája, a családoknak pedig lesz jövője. Az inflációt Magyarországon először megszelídítjük, majd megfékezzük. Óvatos, de határozott árszabályozás intézkedéseket fog a kormány bevezetni.” – fogalmazta meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor már a napokban lezárta kormányalakítási tárgyalásait, és hangsúlyozta, Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat adjon.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.