Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb fontos fejlesztést tudhat maga mögött Olaszfalu

2022. május 18. 14:53
Több sikeres eszközbeszerző és infrastrukturális fejlesztésre irányuló pályázat után egy újabb fontos beruházást tudhat maga mögött Olaszfalu. A bakonyi településen a csapadékvíz-elvezetést oldották meg.

Az elmúlt évek eredményeiből kiindulva az látszik, hogy Olaszfalu az egyik első számú nyertese a Magyar Falu Programnak. A település közel 100 millió forintból újított fel játszóteret, utcát, de az új falubuszt is ebből finanszírozták.

A Kormány által a vidéki falvak fejlesztésére irányuló Magyar Falu Program mellett azonban más pályázatokon is elindult az önkormányzat, sikeresen.

A napokban készült TOP-os forrásból (Területfejlesztési Operatív Program) Olaszfalu új csapadékvíz-elvezető rendszere, amelyre összesen 113 millió forintot nyertek így pedig jelentős lépést tettek a vízkárok minimalizálása érdekében.

A bakonyi településen immáron hagyomány, hogy minden fontos fejlesztés átadásánál összejön a település közössége, hogy együtt ünnepeljék meg az újabb mérföldkő teljesítését, valamint megvitassák a következő lépcsőfokot, amit el szeretnének érni. Kedden délután ezen a közösségi találkozón részt vett Ovádi Péter is, a térség újraválasztott országgyűlési képviselője, aki méltatta a település fejlődését és hozzátette, Olaszfalu nagyon szerencsés, hiszen egy olyan agilis polgármestere van, mint Boriszné Hannich Edit, aki garancia a település további fejlődésére is.

Olaszfalu a Magas-Bakony települése, mely két folyóvíz vízgyűjtő területén helyezkedik el: a település déli része a Séd, míg északi-nyugati része a Cuha patak felé vezeti a vizeket. Az önkormányzat korábbi projektje keretében a déli településrész veszélyeztetett utcáinak vízelvezető rendszere kiépült, jelen projekt célja a Babits Mihály utca – Berzsenyi utca – Vörösmarty Mihály utca területén lévő ingatlanok védelme érdekében szükséges beavatkozások megvalósítása volt. A 2021-ben elkészült tervek, megszerzett engedély alapján a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező a folyamatos munkavégzés eredményeként határidőre megvalósította a kivitelezést, így a tavaszi csapadékos időszakban már biztonsággal elvezetésre kerülnek a csapadékvizek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 113,78 millió forint európai uniós támogatás segítségével összesen 2 km-t meghaladó árok fejlesztése történt meg, A projekt részeként a település érintett lakossága, főképp a gyerekek részére játékos és koruknak megfelelő szakmai szemléletformáló program is megvalósult.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. ma 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. ma 11:28 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.